Apple avtäckte under förra veckan sin nya iPhone 4S som av media överlag togs emot av besvikelse då många hade väntat sig iPhone 5 med ett helt nytt utseende. Trots detta slår Apple återigen sitt egna rekord, med en miljon förbeställda iPhone 4S de första 24 timmarna.

Apple lanserade under förra veckan sin nya iPhone 4S, mot medias förväntan som hade hoppats på iPhone 5. Men trots detta så var iPhone 4S det vi hade hoppats på från Apples senaste smartphone med nya SoC:n A5, och en kamera med helt ny optik utvecklad för att ta bättre bilder på kortare tid. Med iPhone 4S går det även att spela in film i 1080p, mot 720p i iPhone 4.

Apple rapporterar idag att man slog ett nytt rekord på antalet förbeställningar. iPhone 4S gick förbi en miljon-strecket, vilket är en stor ökning mot de ~600 000 iPhone 4 som förbeställdes vid lansering. Innan den nya smartphonen ens hunnit komma i händerna så rapporterar flera sidor att den nya telefonen är slutsåld, vilket inte är helt ovanligt med en ny iPhone.

iPhone 4S kommer även med det nya iOS 5 som släpps 12:e oktober, och får stöd för den nya ”intelligenta assistenten” Siri som får saker gjort bara genom att säga det. Exempelvis kan man sätta klockan, fråga om vädret eller vart man hittar närmaste pizzeria genom att fråga Siri. De allra flesta appar från Apple själva ska vara kompatibla med Siri, och mjukvaruutvecklare håller redan på att göra sina appare redo för att möta Siri.

iPhone 4S kommer att officiellt lanseras den 14:e oktober med i tre olika varianter med 16, 32 och 64 GB inbyggt minne. Den ska även från dag ett finnas i både svart och vit, till skillnad från iPhone 4 där det dröjde ungefär ett år innan den vita versionen kom. iPhone 4S ser bra ut på pappret, vi önskar bara den hade haft en lite större skärm då den precis som iPhone 4 ligger på 3.5″.

Relaterad nyhet:

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TintinIcedEarthTempelhallonpajDr.Blue Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Undrar när feministerna skall gnälla på att assistenten har ett kvinnonamn, väldigt poliitiskt okorrekt.

Dr.Blue
Medlem

Här är exempel på den nya ”intelligenta assistenten”.

http://www.youtube.com/watch?v=aTg00wIijNY

Tintin
Gäst

För egen del skulle jag välja att [b]inte[/b] använda den just på grund av den töntiga robotkvinna-rösten.

Hade det låtit som en riktig människa så kunde jag däremot tänka mig att köra det, som i nyare GPSer.
Men tekniken kanske inte är där riktigt ännu 🙂

simon liljegren
Medlem
simon liljegren

en fråga angående ios5, http://www.idg.se/2.1085/1.408835/10-storsta-nyheterna-i-ios-5 är inte punkt nummer 2 ’är ju i princip kopierat ifrån android mobiler?

Tintin
Gäst

Känner att det börjar bli tröttsamt med tjatet om att några kopierat/stulit saker från andra och tvärtom.
Men möjligtvis är det så att Apple fått idén från Android, inget som stör mig i alla fall.

Alla tillverkare tar inspiration från andra, för de vill ju ha produkter som går hem hos sina potentiella användare.

Ta bara ”app-store”, alla andra stora mobiltillverkare/os-skapare har hängt på trenden som Apple kom med först.
Det är inget att hänga upp sig på, tänk vad tråkigt android vore utan någonstans att hämta apps.

Tempel
Medlem
Tempel

Tintin när det gäller appstore så är ju det i princip bara en kopia av hur tilläggen till Firefox eller Winamp för den delen är upplagt. Allt samlat på ett ställe och kategoriserat, så ideen är inte ny utan bara applicerad i ett annat sammanhang.

Rickard
Medlem
Rickard

Kommer NH att göra en review på denna telefon? Skulle vara skoj att veta hur ni ser på den!

Tintin
Gäst

[quote name=”Tempel”]Tintin när det gäller appstore så är ju det i princip bara en kopia av hur tilläggen till Firefox eller Winamp för den delen är upplagt. Allt samlat på ett ställe och kategoriserat, så ideen är inte ny utan bara applicerad i ett annat sammanhang.[/quote] Det är väl att ta i, jämföra en nätaffär med Mozillas bibliotek av tillägg. Men visst, då kan ju fysiska affärer också tas i beräkningen och då går det tillbaks många hundra år av kategoriserade lösningar för varor. Som sagt, det här trollandet om vem som var först börjar bli gammalt. Gamla beprövade koncept… Läs hela »