En på miljonen – G.Skills DDR4-4500-moduler lär bli sällsynta

G.skill nöjer sig bara med de riktiga guldkornen

1

G.Skill visar upp världens snabbaste DDR4-moduler för konsumenter som specificeras till 4 500 MHz men som kräver rigorösa tester av hundratusentals, upp mot miljontals minneschip.

Minnestillverkaren G.Skill har för vana att leverera både överklockningsrekord och smått galet specificerade minnesmoduler för entusiaster och överklockare. Företagets minnesmoduler användes nyligen för att knäcka den magiska 5 gigahertz-gränsen för DDR4-moduler och under Computex var det dags för nya imponerande bedrifter.

G.Skill visade upp minnesmoduler som i par specificerats till en minnesfrekvens om hela 4 500 megahertz med latenserna 16-16-16-36 är detta nytt frekvensrekord för konsumentmoduler.

För att nå de hissnande specifikationerna krävs det dock både att moderkort och CPU är med på noterna och inte minst att G.Skill hittat rätt minneschip. Enligt tillverkaren själv kan man testa hundratusentals kanske till och med miljontals av Samsungs redan potenta minneschip för att hitta de få guldkorn som kan klara av att leverera dessa frekvenser. En tidsödande och kostsam process som garanterat kommer att göra sig påmind när företaget väl spikar prissättningen.

I skrivande stund arbetar dock G.skill fortfarande på att hitta tillräckligt många kretsar för att känna sig redo att börja sälja modulerna på bred front, samtidigt som man fortsätter sina kompabilitetstester på olika moderkort och plattformar.
computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Wow!! Jag skulle dock vilja se den praktiska tillämpningen. Det vette fan om änns entusiast-plattformarna får sig en prestandaboost av detta. Kanske om man överklockar sin senaste 50K rigg såpass mycket att RAM-minnet blir flaskande (går det?), men då ska ju minneskontrollern och CPU-arkitekturens allmänna hantering av RAM också vara med på notorna. Dessutom – Har man en CPU som kan klättra till 4,5GHz i turbo borde man alltså kunna uppnå perfekt minnessync med dessa, men det är sällan det ger mer än en försumbar effekt nu för tiden. I teorin skulle detta innebära ett drömläge för tex iGPUer –… Läs hela »