Då det nyligen framkom att Intels kommande processorer ur 4000-serien, Haswell, kan vara för strömsnåla i viloläge för många av dagens nätaggregat har Taiwanesiska Enermax nu gått ut med att samtligiga aggregat i tillverkarens high- och mid-end-sortiment ska vara stabila även med så låg ström.

Då Intels nya processorer kommer utrustas med nya energisparlägen, kallade C6 och C7, kommer strömförbrukningen i viloläge kunna sänkas från 0,5 ampere till 0,05 ampere på 12-voltskanalen. Det är en imponerande reducering, men det är också en som kan komma att ge problem med vissa nätaggregat. Många modeller kan ha problem att bibehålla en stabil spännig med så pass låg ström, och framför allt har det visat sig vara svårt att få tag i information om vilka aggregat som klarar av det.

Enermax passar därför på att slå ett slag för sina nätaggregat som är utrustade med vad företaget kallar Zero Load Design. Funktionen, som ska ge helt stabil spänning även vid 0 watts effekt och därför ge stöd för just energisparlägena C6 och C7, finns redan idag implementerat delvis i äldre, inte längre marknadsförda modeller, samt flertalet ur det nuvarande sortimentet.

De serier som omfattas är delvis Revolution85+, Modu87+ och Pro87+, som inte längre säljs. Bland de aktuella modellerna återfinns Zero Load Design i alla aggregat i mid- och high-end-segmentet, som består av serierna Triathlor, Triathlor FC, MaxRevo, Revolution87+ samt Platimax.

Relaterade nyheter:


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid