Företaget Cybenetics känner att den klassiska 80 Plus-certifieringen för nätaggregat inte räcker till. Därför har de nu utvecklat två nya certifieringar.

Standarden 80 Plus har använts för att certifiera effektiviteten hos nätaggregat sedan 2004. Den är framtagen av Ecos Consulting, och har sedan sin ursprungliga lansering uppdaterats med med flera nya nivåer, varav 80 Plus Titanium är den senaste.

Nu har 80 Plus gråa hår, och behöver ersättas eller kompletteras av en ny certifiering, menar företaget Cybernetics. Som ett förslag presenteras två nya standarder, ETA och Lambda, som omfattar både effektivitet och ljudnivå hos nätaggregat.

Cybenetics ETA & Lambda

ETA används för att certifiera energieffektivitet. Ett nätaggregat certifieras med betyg från basnivån D till toppbetyget A+. Cybernetics menar att andra medan certifieringar ges baserat på tre eller fyra olika belastningspunkter som mäts under testerna så har Cybenetics utvecklat ett sätt att mäta tusentals olika belastningspunkter. Till skillnad på 80+ har ETA även med effektivitet i viloläge samt 5VSB-linan som kriterium.

Lambda är den certifiering som ges ett nätaggregat baserat på dess ljudnivå. Här kan enheter få ett av sju olika betyg, från E upp till A++. Lambda kan i synnerhet bli viktig som komplement till 80 Plus, som idag helt saknar en certifiering för ljudnivå.

Cybenetics

Söker stöd hos tillverkare

Nu återstår att se vilka tillverkare som väljer att få sina produkter ETA- och Lambda-certifierade. Hittills har cirka 40 nätaggregat testats och certifierats, och bland annat Seasonic meddelat stöd för ETA och Lambda.

För att se vilka produkter som har testats och betygsatts med de nya certifieringarna finns det en smidig databas som listar de hittills testade enheterna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid