Nvidia planerar en förhandsbokningskampanj hos Svenska återförsäljare för Geforce RTX 2080 och källor till NordicHardware bekräftar att kampanjen startar redan måndagen den 20 augusti.

Nvidia har förutom sin påskäggsfyllda teaservideo inte avslöjat några närmare detaljer kring nya konsumentflaggskeppet Geforce RTX 2080. Produktnamnet är däremot bekräftat och likaså Nvidias fokus på strålföljning (ray traycing) för att komma närmare fotorealistisk 3D-grafik renderad i realtid. Ett fokus som också fått Nvidia att byta produktprefix, från GTX till RTX, för första gången på 12 år.

Nu avslöjar säkra källor till NordicHardware att Nvidia planerar en lanseringskupp i samband med starten av spelmässan Gamescom. Spelmässan startar på måndag den 20 augusti då Nvidia som bekant även kommer att hålla en presskonferens i Köln och berätta mer om Geforce RTX-serien av grafikkort. Vad som inte tidigare varit klart är att Nvidia samma dag kommer att öppna upp förhandsbokningar av Geforce RTX 2080 hos utvalda svenska återförsäljare. Något som (extremt) kryptiskt förmedlats på sociala medier av flera återförsäljare under veckan som gått – genom att publicera en Nvidia-grön bild med hashtaggen #BeForTheGame.

Flera svenska återförsäljare publicerade gröna bilder på sociala medier den 14 augusti, vissa gick längre än andra.

NordicHardwares källor bekräftar att produktnamnet mycket riktigt är Geforce RTX 2080 men medger samtidigt att man ännu inte har någon som helst information om kortets specifikationer eller för den delen pris. Uppgifter som väntas komma kort inpå tillkännagivandet på måndag. Spekulationer säger dock att prislappen troligtvis landar mellan den för Geforce GTX 1080 och GTX 1080 Ti (7000-8000 kronor), men om Nvidia inte planerar prissänkningar av dessa kort kan prislappen skena iväg högre än så.

Förhandsbokningen kan startas innan tester publiceras

I skrivande stund verkar väldigt få medier, om ens några, tagit emot grafikkort från Nvidia för test vilket indikerar en så kallad papperslansering. Vilket konkret betyder att konsumenter som lägger förhandsbokningar på nya Geforce RTX-grafikkort kan behöva göra det utan att få hjälp av oberoende tester som visar hur de nya korten står sig mot nuvarande lösningar.

Specifikationsmässigt vet vi att Geforce RTX 2080 får en Nvidia Turing GPU som troligtvis har runt 3 000 cuda-kärnor som paras med GDDR6-minne. Men senast på måndag vet vi med säkerhet vilka specifikationer Nvidias efterlängtade flaggskepp lanseras vid, förhoppningsvis även i detalj vilken prestanda det resulterar i. På senare år har det blivit allt vanligare bland oss svenskar att vi byter bostad. Generellt sett sker våra flytter relativt korta sträckor och fler än 80 % av alla flyttlass går inom hemkommunens gränser. Boka GrandFlytt flyttstädning Stockholm och underlätta din flytt.

Exklusivt: Även Geforce RTX 2080 Ti lanseras på måndag – första bilderna

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

8
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
7 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkulNils KJBAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils K
Gäst
Nils K

Mår lite illa över vilken uppmärksamthet nVidia får med tanke på hur dom betett sig iom konkurrenshämmande metoder och utnyttjande av monopol.

JB
Medlem
JB

Jag har inte följt det så jättenoga, har därmed inte tillräcklig kunskap om vad Nvidia anklagas för. Men det man kan tycka är, att finns det mer än bara misstankar – mao bevis (har det gjorts någon anmälan, pågår det någon utredning?), då skulle det vara helt relevant att media skrev om det, istället för att bara meddela nyheter som företaget VILL att media skall skriva om. Kanske är det något som NHW kan tänka sig att göra?