Fasetto Link är en kubformad liten enhet som kan utrustas med en SSD-disk på 2 TB och användas för backup, streaming och LTE-hotspot på resande fot.

Under CES 2016 visade företaget Fasetto upp en prototyp av sin produkt kallad ”Link”. Fasetto är tillbaka under 2017 års CES-mässa och har nu visat upp Link i ett mer moget utförande.

Fasetto Link är en liten och portabel ”puck”, 2 tum på bredden och en tum på höjden. Invändigt finns plats för en M.2-SSD (Link kan köpas med en Samsung 960 Pro på upp till 2 TB), en 8-kärnig Exynos 7420 processor, WiFi och USB-C i denna ytterst lilla enhet.

Användaren kan komma åt lagringsutrymmet via sin telefon via en dedikerad app. Link kan sedan användas för att streama det lagrade innehållet, såsom film, musik och bilder, till andra enheter via wifi.

Portabel LTE-hotspot

Link kan även utrustas med en LTE-modul som då förvandla tillåter denna lilla NAS-aktiga enhet att agera hotspot för uppkoppling av till exempel mobiltelefoner. Det anonyma vita skalet är vattentätt och IP68-klassat, och kan följa med mer eller mindre överallt.

Nackdelen med det hela, är att priset startar runt 349 dollar, eller ungefär 3 500 svenska kronor för versionen med 256 GB lagring. Är man sugen på värstingmodellen med 2 terabyte SSD-lagring så får man vara beredd att betala uppåt 11 500 kronor. Vill du ha LTE-stöd går det på ytterligare cirka 1 150 kronor.

Fasetto Link förväntas lanseras under våren 2017, men det är oklart när eller om den lanseras i svenska butiker.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid