Nästa generation av processorer från Intel kommer att lanseras senare i år. Den energisnåla Core M-serien blir först ut i Skylake-familjen med lägre energikrav och högre prestanda, bekräftar Intels VD, Brian Krzanich. Även ny RealSense 3D-teknik introduceras och Windows 10 får också stöd men det är fortsatt tyst om DirectX 12.

Under hösten lanserades Intel Broadwell i form av den nya produktfamiljen Core M. Familjen var unik bland Intels processorer då den krävde betydligt mindre energi än tidigare. Detta gav datorer och surfplattor längre batteritid och gjorde det möjligt för datortillverkare att bygga produkter utan aktiv klyning. I år kommer familjen uppdateras och byggas på den nya Skylake-arkitekturen, bekräftade nyligen Intels VD, Brian Krzanich. Detaljerna kring de kommande processorerna är få i nuläget men Brian Krzanich utlovar lägre energikonsumtion och högre prestanda i de kommande Core M-processorerna, vilket kan ge längre batteritid. Brian Krzanich bekräftar också att alla Core M-processorer kommer att ha stöd för Android, Chrome OS och Windows 10, samt en ny version av Intels RealSense 3D kamerateknik. Han säger dock inget om Core M och DirectX 12.

Fem anledningar till varför du bör se fram emot Intel Skylake

  1. Stöd för trådlös laddning
  2. Wigig 7 Gbps för trådlös koppling till dockningstationer och tillbehör
  3. Högre CPU- och GPU-prestanda med ny arkitektur
  4. Stöd för snabbare och energisnålare DDR4-minne
  5. Redo för den nya generationens SSD-enheter med överföringshastigheter på upp till 2GB/s

Intel förklarar krig mot kablar

Intel har sedan tidigare berättat att man kommer att uppmana datortillverkare till att inkludera trådlös laddningsteknik i alla Skylake-drivna bärbara produkter. Tekniken kallas Rezence och är en resonant induktiv laddningsteknik från Power Matters Alliance och The Alliance For Wireless Power, som är tänkt att göra laddningskablar en del av historien. Skylake-processorer ska också ha fullt stöd för wigig-standarden som sägs vara snabbare än wifi och lättare att bygga in i små tillbehör. Tillsammans med widi och Rezence är wigig tänkt att kapa alla kablar som behövs för en bärbar dator som exempelvis används med externa skärmar och tillbehör.

Källa: ExtremeTech

Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0R_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Nån som vet när skylake-e är tänkt att lanseras detta e helt ointressant bärbart fjoll & kablar är inget bekymmer på en stationär dator bara dom inte lägger fokus på att ta bort kablarna & ersätta med nåt långsammare gränssnitt så e det ok ,är mest telefoner & plattor & annat fjoll som det är intressant för.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Vad behöver en laptop cpu prestanda till? Spela spel?
Med dagens alla stream och vnc / fjärrskrivbord, då man väl lika väl sitta på bärbara och låta stationära datorn beräkna de tungdrivna programmen och sedan skicka ut allt till den bärbara datorn, som i bästa fall är fläktlös och har en ssd!
Prispressa datorerna genom att avstå hippie funktioner som 3d kamera och touchpanel, då vågar jag rekommendera datorn till nära och kära!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Riktigt trevligt med trådlöst! Då kanske man kan få börja se mer Toughbook-liknande laptops med vattentäthet osv. Enda nackdelen är avlyssningsbarheten. Intel’s nya grafikdelar har i många år varit det jag mest sett fram emot, och jag hoppas dom håller löftet och accelererar HEVC-video med denna.Intel har sen många år tebax ett rykte om sej att leverera undermåligt när det kommer till att leva upp till grafikmålen dom sattit. Sandy Bridge och Ivy Bridge undantaget, då dom faktiskt bjöd på exakt det dom skulle, när dom skulle.Jag hoppas verkligen dom klarar att leverera fullt DX12 stöd.Detta tillsammans med Skylakes GT4e… Läs hela »