Med samlad kraft har nu flera stora namn inom filmindustrin gått ihop för att stämma operatören Telia med målet att få operatören att blockera illegala fildelningssajter som The Pirate Bay.

När filmindustrin fokuserar på en uppgift brukar det lätt gå att utföra. Under förra året tvingades internetoperatören Bredbandsbolaget till att blockera hemsidan The Pirate Bay för sina kunder. Nu kan det vara dags igen och denna gång är det Telia som siktet är inställt på.

Nu rapporterar Ny Teknik att flera stora filmbolag har nu gått ihop och lämnat in en stämningsansökan mot Telia till Patent- och marknadsdomstolen. Målet är att tvinga operatören till att blockera illegala fildelning- och filmströmningssajterna The Pirate Bay, Nya Filmer, Dreamfilm och Fmovies.

Bland de filmbolag som gått ihop för detta ingår bland annat Svensk Filmindustri, C More, TV4, Disney, Paramount Pictures och Warner Bros.

Förbandet av filmbolag vill även att ett tillfälligt beslut ska tas av Patent- och marknadsdomstolen innan den slutgiltiga domen har fallit. Detta för att få upp blockaden så snart som möjligt.

Ny Teknik rapporterar även att då fildelningssajter ofta byter webbadress vill filmindustrin att tjänsterna (illegala fildelningssajter och streamingtjänster) i sig blockeras. Inte enbart enstaka webbadresser.

Exakt vart denna stämningsansökan kommer att leda återstår att se.

Hovrättens dom: Bredbandsbolaget måste blockera The Pirate Bay

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid