Den mest spännande lanseringen på åratal från AMD:s sida är väldigt nära då man snart lanserar sin nya processorarkitektur Bulldozer och sin kommande APU-design Llano. Lanseringen av nya moderkort med AMD 9-serie styrkretsar kommer först medan mer information och lanseringsdatum för om Llano och Bulldozer kommer i samma veva.

Juni blir en spännande och säkerligen stor månad för AMD, då man inom loppet av 2 veckor ska släppa mer information och lansera produkter på inte mindre än 4 evenemang.

AMD_Lansering_2011

Den första Juni på Computex ska Llano och den tillhörande mobila plattformen Sabine tillkännages av AMD med demonstrationer för både stationära samt mobila plattformar. Man ska presentera sin nya marknadsföringsmodell Vision som vi idag ser på nästan varje bärbar som har AMD under huven. Den nya 9-serien styrkretsar med AM3+ sockeln som är tänkt att användas ihop med Bulldozer ska lanseras under samma datum då tillverkarna fått grönt ljus att ställa ut moderkorten under detta datum.

Den sjunde Juni på spelmässan E3 ska man presentera FX-varumärket och logotyper tillhörande AMD Bulldozer, samt att AM3+ plattformen tillkännages.

Den 13:e Juni hålls AMD Fusion Developer Summit där man ska demonstrera men i huvudsak diskutera fördelarna med en heterogen lösning och programmeringsspråk som OpenCL. Värt att notera är att detta inte bara innefattar AMD Fusion APU:er utan även andra kombinationer av x86-processorer, grafikkort samt andra arkitekturer.

Den 14:e Juni ska man tillkännage Llano, Sabine och plattformen för stationära datorer Lynx i USA där man ska engagera partners, media och analytiker i företagets nya produkter. Demonstrationer av samtliga nya produkter står på menyn samt att man kommer tillkännage ett lanseringsdatum för både Bulldozer och Llano.

Vi har 2 spännande veckor framför att vänta oss i Juni månad, och vi får äntligen se en större balans på x86-marknaden där Intel länge har varit klart dominant. Hur Bulldozer och Llano faktiskt presterar går det inte svara på idag men förhoppningsvis är det slagkraftiga produkter som kan sänka priserna och öka valmöjligheten för slutkonsumenten.

Källa: Donanimhaber

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Andreas GSwedish BerserkJacob HugossonViking1962shaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
jaqob
Medlem
jaqob

Detta håller på att bli en produkt där jag hinner tröttna innan lansering…
Mycket snack men mycket lite information. (Nu menar jag absolut inte specifikt denna artiklen)

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Tycker inte heller om att det skjuts upp hela tiden, men någon Intel lär det aldrig bli tal om för min del då jag är en halv AMD fanboy. Nu var det ju snack om att Bulldozer skulle komma i Augusti medan moderkorten skulle släppas i Juni

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”jaqob”]Detta håller på att bli en produkt där jag hinner tröttna innan lansering…
Mycket snack men mycket lite information. (Nu menar jag absolut inte specifikt denna artiklen)[/quote]
Visst ligger det lite i det du säger. En stor anledning är väl helt enkelt att detta faktiskt är en oerhört viktig period för AMD som företag och att man faktiskt inte gjort någon nämnvärd nylansering på flera år (Fusion undantaget).
Det farliga för AMD är ju att det byggs upp ganska stora förhoppningar så det riskerar ju att bli ett rejält antiklimax om produkterna inte håller måttet. 😛

jaqob
Medlem
jaqob

[quote name=”Anton Karmehed”]Visst ligger det lite i det du säger. En stor anledning är väl helt enkelt att detta faktiskt är en oerhört viktig period för AMD som företag och att man faktiskt inte gjort någon nämnvärd nylansering på flera år (Fusion undantaget). Det farliga för AMD är ju att det byggs upp ganska stora förhoppningar så det riskerar ju att bli ett rejält antiklimax om produkterna inte håller måttet. :P[/quote] Japp. För min del måste de nog egentligen slå i7 2600 i det mesta när det gäller prestanda, inte alstra mer värme (dra fler watt), och samtidigt hålla ett… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Juni känns ju som fel månad att komma ut med sånt här.

Micke
Medlem
Micke

Var det inte snack om att 32nm produktionen är redan igång. Det betyder att dem just nu håller på och lägger bulldozercpu’er på hög, inte? Vad väntar dem på då. Strategisk lansering efter Llano? Fan asså, AMD tappar förtroende på att fördröja och hela tiden snacka. Kommer personligen aldrig välja Intel men vill se AMD bli mera verkstad och mindre snack. /s

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Det är ju inte första gången AMD senarelägger saker och ting. Snart åker jag till en fabrik och gör inbrott där för att sno hem ett antal Bulldozers 😛

Svensken
Medlem
Svensken

Det närmar sig nu. Mycket viktigt år för AMD detta. Hoppas dom kan leverera!

Andreas G
Medlem

Olidlig väntan detta verkligen.

Min notebook sjunger på sista versen, men jag vill vänta in Llano innan jag handlar något nytt…