En Reddit-användare har nu tagit sig an uppgiften att räkna ut hur mycket tid eller pengar som behövs för att låsa upp allt i Ubisofts actionspel For Honor.

For Honor har en hel uppsjö av saker att låsa upp för dess olika karaktärer. Vill en spelare få tillgång till all extrautrustning som finns i spelet krävs det Steel (spelets egna valuta). Denna valuta går att få tag på som belöning genom att helt enkelt spela spelet, men spelare kan även betala riktiga pengar för att få en extra ekonomisk skjuts i spelet.

Reddit-användaren som går under namnet ”Bystander007” har nu räknat ut hur mycket tid en ”vanlig” spelare behöver lägga på spelet för att låsa upp allt som finns att låsa upp i For Honor. Bystander007 tog även och räknade ut hur mycket riktiga pengar det skulle krävas för att låsa upp allting.

Bystander007 räknade ut att det krävs 91 500 Steel för att låsa upp alla kostymer, effekter och dylikt till en enda av spelets karaktärer. Det betyder att man behöver 1 098 000 Steel för att få tillgång till alla karaktärers extra bling bling. Köper man de paket som kostar 100 dollar och ger 150 000 Steel behöver man köpa 7,32 stycken av dessa paket. Det resulterar i ett slutpris på 732 dollar. Eller cirka 7 300 svenska kronor.

Hur mycket tid behöver man lägga på For Honor för att låsa upp allting?

Bystander007 räknade samtidigt ut hur lång tid det skulle ta för en vanlig spelare som lägger 1-2 timmar per dag på sitt spelande att låsa upp allting i spelet. Med 1-2 timmars spelande 5-7 dagar i veckan skulle det ta cirka 915 dagar att få tillgång till allting i For Honor. Avtundat till ungefär 2,5 år.

Självklart finns det spelare som lägger ner mer tid än så per dag på sitt spelande. Dock är spelets belöningssystem utformat på ett sätt som att man inte kan farma hur mycket steel som helst. Så även för en mycket aktiv spelare skulle det ta runt ett års speltid innan alla tillbehör låsts upp.

Medan det knappast är ett krav att låsa upp alla tillbehör för varje karaktär har uträkningen av Bystander007 fått spelare i uppror. Mikrotransaktioner i spel kan vara ett nödvändigt ont, men frågan som spelare ställer sig är när det faktiskt gått över gränsen. Vad är din åsikt?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
What Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Detta är ju inte ett gratisspel vad jag förstår, så det förefaller svårt att motivera så mycket – och så dyrt! – upplåsbart extramaterial. Luktar girighet, tycker jag nog.

Å andra sidan är ju Ubi ett gäng skurkar och banditer, så varför förvåna sig? Jag köper inte deras spel. Har inte gjort det sedan Outcast, tänkte jag säga, men det spelet gavs ju ut av Infogrames (Atari, numera), så jag minns faktiskt inte när jag senast köpte ett Ubispel. 😛

Medlem
Viktor Kock Appelgren

Jag är glad att det kommer mer och mer kritik mot ’unlocks’. Spelandet för mig är en mix av hobby och tidsfördriv (läs kolla nyheterna på TV). Det är helt bananas att det kommer spel som 1. kostar en hel del, och 2 kräver unlocks för sina saker. Jag kan acceptera det i ett gratisspel, något måste de gå runt på. Men en av de som håller mig borta från spel som tex battlefield, där man kan grinda sig igenom olika vapen och tillbehör, eller för pengar låsa upp ’progression’. Vad jag har förstått från kritik av spelet For Honor,… Läs hela »

What
Medlem
What

Känns helt fel att det går att köpa sig till fördelar. Lika irriterande som i ”The Crew”.
Där måste du punga ut extra pengar, för att få tillgång till de vassaste bilarna.
Här kan du tydligen spela dig till dem.
Inte går det att spela om The Crew från början heller. Går det i For Honor?