Framework har nu bekräftat att deras bärbara datorer kommer att erbjuda Alder Lake-processorer. Man har även bekräftat att nya moderkort med dessa processorer kommer att bli tillgängliga för existerande användare.

Ungefär ett år sedan lanseringen får nu Frameworks modulära bärbara dator sin största uppdatering hittills. Datorn vars mål är att erbjuda en laptop användare kan reparera eller uppgradera på egen hand kommer nu att erbjuda Alder Lake-processorer. Framework har också avtäckt nya moderkort med tillhörande Alder Lake-processorer för den som vill uppgradera sin dator.

De nya moderkorten med processorer kommer att kosta från 449 dollar upp till 1 049 dollar beroende på vilken processormodell det rör sig om. Ett moderkort med en Core i5-1240P kommer kosta 449 dollar. Moderkort med en Core i7-1260P går på 699 dollar och för 1 049 dollar får man ett moderkort med en Core i7-1280P.

Det är inte bara moderkort och processorer bland Frameworks nyheter. Företaget har avtäckt en ny toppanel som ska göra datorns chassi mer robust. Alla nya datorer som säljs kommer att ha denna panel från början men den finns också att köpa via Frameworks butik.

Sist men inte minst har Framework lanserat ett nytt slags expansionskort för datorn. Detta kommer i form av en 2,5 Gbit ethernet-adapter. Enligt företaget ska det nya kortet använda sig av en Realtek RTL8156-kontroller och kommer bli tillgängligt någon gång senare i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid