Lagringstillverkaren Freecom har nu lanserat sin nya SilverStore 2Drive NAS som är en extern lagringsenhet ämnad för det lokala hemnätverket. Men Freecom har även sett till att optimera sin smidiga lagringsenhet för mobila enheter som genom appar Android och iOS gör det enkelt för användare att nå sin data även när man är på vift utan för sitt hemnätverk.

Freecom SilverStore 2-Drive NAS har som namnet avslöjar plats för två lagringsenheter och med 3,5-tums format har man en maximal lagringskapacitet på 6TB – med två 3TB hårddiskar. Hårddiskarna kan konfigureras i RAID0, RAID1 eller JBOD och drivs av en 1 GHz Marvell 6283 processor med låg strömförbrukning. Enheten ansluts till det lokala nätverket med Gigabit Ethernet men stödjer även den senaste USB 3.0-standarden.

Freecom har bakat in stöd för DLNA vilket gör det möjligt att strömma film och musik till enheter som Xbox 360, PlayStation 3 eller för den delen andra nätverksanslutna mediaspelare som den senaste generationens TV-apparater med mera. Det finns även en integrerad FTP-server samt BitTorrent-klient för att ladda ner filer även med dina datorer avstängda.

Annons

freecom_silverstore_2-drivesLagringstillverkaren har givetvis inte glömt stödet för Apple utan bakar in backupfunktion genom tekniken Transmission backup samtidigt som SilverStore 2-Drive NAS även kommer med sin egna integrerade iTunes-server.

För de mer mobila användarna har man utvecklat en särskild app för både Android och iOS. Appen som kallas Tonido används för att ansluta till din SilverStore 2-Drive NAS där man kan ladda upp foto eller andra dokument men även strömma musik till sin telefon eller surfplatta samt dela filer på facebook eller Twitter.

“Den ökande efterfrågan på smartphones och surfplattor förändrar även sättet vi vill ha tillgång till vår information. För många människor, som äger mobilenheter, så är det inte tillräckligt att endast ha tillgång till informationen via nätverksdatorer – de vill även kunna dela med sig av informationen till vänner och familj när de är ute på språng. Med SilverStore 2-Drive NAS, har vi gjort det så enkelt som möjligt för användaren att dela filer och information var de än är genom att vi har integrerat en privat moln-lösning direkt i enheten.”, säger Dennis Slagers, produktutvecklingschef för Networking Solutions hos Freecom.

freecom_silverstore_handFreecom SilverStore 2-Drive NAS ska finnas på den svenska marknaden inom kort med en prislapp som börjar på 1 495 kronor inklusive moms.

  • Freecom SilverStore 2-Drive NAS 0GB – 1495 SEK
  • Freecom SilverStore 2-Drive NAS 2TB – 2890 SEK
  • Freecom SilverStore 2-Drive NAS 4TB – 3590 SEK
  • Freecom SilverStore 2-Drive NAS 6TB – 6390 SEK
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid