Corsair har nu meddelat att man utökar sin Force SSD-familj med en ny instegsmodell, Corsair F40. Den nya enheten har en lagringskapacitet på 40GB men har detta till trots fullgod prestanda med hjälp av SandForce DuraWrite-arkitektur.

Corsair menar att man tack vare SandForce SSD-processorer kan sänka lagringskapaciteten utan att tappa märkbart i prestanda. Något som annars är ett genomgående problem med SSD-enheter som förlitar sig på antalet minneskanaler i enheten, där färre minneskretsar sänker antalet minneskanaler och i samma stund degraderar enhetens prestanda.

Unlike most other current generation solid-state drives, the unique architecture of the SF-1200 SSD Processor allows lower capacity drives to perform with nearly the same performance as larger capacity SSDs. All three Force Series models support the TRIM† command, so write performance is maintained over time.

Corsair lanserar i själva verket tre nya Force-modeller där lagringskapaciteten ligger på 40GB, 80GB resp. 160GB. Detta för att komplettera deras nuvarande sortiment med 60GB, 120GB samt 240GB modeller. Här nedan finns prestandasiffror från Corsairs egna tester med de nya enheterna.

 

ATTO Bench32

IOMeter 2008
(4K Random Write/4K Aligned)

Sequential Read Max

Sequential Write Max

IOPS

MB/s

F40

282.6 MB/s

270.1 MB/s

50,078

196.9

F80

285.6 MB/s

276.7 MB/s

51,089

199.2

F160

285.6 MB/s

275.9 MB/s

51,088

199.1

Corsars nya minsting kommer att få ett pris på motsvarande 1 300 kronor inklusive moms och kan bli ett intressant alternativ för en bootvolym. Corsair F80 samt F160 får prislappar på 2 300 kronor resp. 4 500 kronor inklusive moms.

ForceSeries_SSD_F40_angled

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
-Tjalve-Anton KarmehedMcVicarmurakFantomen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fantomen
Medlem
Fantomen

Tycker fortfarande de är lite för dyra.
Men funderar allvarligt på en F120 för min del, finns för 3000kr.
Kommer priser sjunka snart?

Murak
Medlem
Murak

Utvecklingen för ssd går väldans snabbt.. Jag har varit sugen på att köra raid 0 med två billigare ssd diskar, t ex intels v40, men det dyker ju upp nya diskar lite titt som tätt så jag vågar aldrig köpa 😥 F40 verkar ju vara ett ganska säkert kort, men så kommer ju intel med nya diskar i höst.. 😕

McVicar
Gäst
McVicar

Priserna kommer sannolikt sjunka. Det har de ju gjort kontinuerligt för vanliga hårddiskar, samtidigt som prestandan bara blivit bättre, så varför skulle det plötsligt förändras?

Det är just det som är fördelen (och inte något problem alls, om man inte är fixerad vid det senaste eller vad som kanske dyker upp i framtiden) med att branschen befinner sig i rörelse.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Tycker det är ett bra initativ men ändå ganska vågat, av corsair. Sandforce är en dyr styrkrets både att tillverka och köpa. Därav det högre priset. Men det är ju absolut intressant för den som vill ha en endast systemdisk och ha så hög prestanda som möjligt. jag skulle vilja säga att detta är ett bättre alternativ än Intels V40 trots att den är ganska mycket nyare.