Summering och omdöme

Här summerar vi våra omdömen för Func MS-2 och Mionix Avior 7000 och vi kan konstatera att det generellt sett är hög kvalitet på dagens möss även om det finns nitlotter där ute. Valet av datormus är mycket personligt och alla har vi olika preferenser när det kommer till vilka funktioner som är viktiga eller vilken ergonomisk design som lämpar sig bäst. I våra tester så fokuserar vi på saker som byggkvalitét, prestanda, användarvänlighet och pris vilket är något som berör alla användare.

Mionix Avior 7000 Omdöme sedan: 2015-02-07
mionix_avior_7000_1NordicHardware_award_Rekommenderar_BlueMionix Avior 7000 är den bästa ambidextriösa musen som vi testat än så länge i Svenska musguiden. Den imponerar på oss med en bra sensor utan märkbar acceleration som klarar hastiga rörelser i intensiva FPS-spel lika bra som precisa rörelser i RTS-titlar. Avior 7000 är ingen uttalad MOBA-mus även om den presterar bra så är bristen på extra knappar ett faktum men, de knappar som musen har är responsiva med bra taktil känsla och hög kvalitet. Den höga byggkvalitén och prestandan kombinerat med en mångsidig design i förhållande till priset gör Avior 7000 värd en av våra utmärkelser och vi hoppas att Mionix forsätter att använda samma optiska sensor i kommande möss.

+ Ambidextriös
+ Bra sensor
+ Kvalitetsknappar

– Platt och tråkig programvara
– Saknar indikator för vald DPI-nivå

Cirkapris vid publiceringsdatum: 449 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Func MS-2 Omdöme sedan: 2015-02-07
func_ms2_1Func MS-2 är överlag en bra mus med en bra optisk sensor som klarar av intensiva spelsessioner galant och högkvalitativa knappar men tyvärr så får vi inte någon kvalitetskänsla av musen då det är något som skramlar på insidan. Byggkvalitet är något som vi på NordicHardware tar på allvar och det sänker tyvärr helhetsintrycket av MS-2, vilket är synd då den i övrigt har god potential som gamingmus.

+ Bra sensor
+ Högkvalitativa knappar

– Ingen mjukvara tillgänglig
– Något skramlar på insidan

Cirkapris vid publiceringsdatum: 399 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Marknadsanalys 2015-02-07
Det är fortfarande ganska stillsamt på datormusmarknaden men om vi på NordicHardware ska gissa på en siffra som kommer representera 2015 års datormöss så är det 16,8: som i stöd för 16,8 miljoner färger. Belysning är något som hittar in i allt fler datormöss även i det billligare segmentet och det kommer handla mer om på vilka sätt du kommer kunna anpassa din mus, med effekter, zoner och olika scheman.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.pngMer information finns i Svenska musguiden
I Svenska Musguiden hittar du de fullständiga testerna av Func MS-2 och Mionix Avior 7000 tillsammans med massor av andra möss, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid