Galax löfte om GTX 1080 HoF: ”Snabbare än de andra”

0

Vi hälsar på hos Galax på Computex 2016 och kikar på Geforce GTX 1080 HOF (Hall of Fame), med ”turboknapp” och löften om prestandarekord.

Galax – även känt som KFA2 – har inte gjort något större genomslag på den svenska marknaden på sistone, och aktörens grafikkort är svåra att få tag i hos större återförsäljare. Trots det är företaget välrenommerat i entusiastklassen och har gjort sig kända för att lansera påkostade kort med rejält uppskruvade fabriksfrekvenser.

Entusiastkort med turboknapp

Galax Geforce GTX 1080 Hall of Fame, eller HoF, blir inget undantag, och kommer med en rejäl kylare med vitt färgtema och tre 90-millimetersfläktar. Vid bildutgångarna sitter dessutom en lättåtkomlig turboknapp som kort och gott aktiverar en överklockningsprofil för att pressa upp frekvenserna lite extra.

När vi frågar vilka frekvenser kortet kommer använda får vi helt enkelt svaret ”snabbare än de andra” – tanken är att Galaxy ska avvakta med en skarp lansering tills merparten av konkurrenterna har släppt sina toppmodeller, och helt enkelt spika sina frekvenser ett steg högre.

Annons

Tyvärr är Galax grafikkort fortsatt svåra att få tag i på den svenska marknaden om inte en distributör bestämmer sig för att ta in korten i någon större utsträckning. Även prissättningen är oklar i nuläget, men gissningsvis blir GTX 1080 HoF ingen billig historia.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid