Ett av månadens största grafiksläpp blir Geforce GTX 1060 i mellanklassen, och enligt exklusiva uppgifter får det nya kortet ett konkurrenskraftigt pris.

Tidigare i somras satsade Nvidia och AMD på varsin sida av prisspektrumet med sina nya grafikkort: Nvidia i entusiastsegmentet med Geforce GTX 1080 och GTX 1070, och AMD i mellanklassen med Radeon RX 480. Nu stångas de dock på allvar när Nvidia siktar på de lägre prisklasserna med Geforce GTX 1060.

GTX 1060 för under 2 700 kronor

Löften från Nvidia talar om prestanda i klass med Geforce GTX 980, och läckta prestandaresultat tycks än så länge understryka att Nvidia får överhanden i prestanda jämfört med AMD:s alternativ. I ett prispressat segment är det dock prislappen som i de flesta fall blir avgörande, och här har vi fått se olika uppskattningar från internationella medier. Det svenska riktpriset har tidigare citerats som 2 899 kronor.

Nu Nordichardware fått exklusiva uppgifter från en anonym svensk elektronikåterförsäljare, som menar att åtminstone en Geforce GTX 1060-modell prissätts så lågt som 2 690 kronor i butik. I det fallet rör det sig om en enklare variant med billigare kylare och referensfrekvenser, men jämförelsevis ligger de billigaste referensvarianterna av Radeon RX 480 på cirka 2 700 och 2 900 kronor i Sverige. Stämmer uppgifterna om både pris och prestanda innebär det att Nvidia lyckas knycka titeln mest prestanda per krona från AMD i mellanklassen.

Det är fortfarande lite mindre än en vecka kvar till lanseringen av Geforce GTX 1060 den 19 juli, och priset är fortfarande inte ristat i sten. Om de nya korten faktiskt prissätts så aggressivt som uppgifterna påstår så återstår frågan om AMD kommer vara beredda att justera sina priser därefter.

Rubrik

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Niclas Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niclas Johansson
Medlem

Troligtvis den nedbantade 3GB versionen som ska slåss mot RX 470.