Helg kan innebära rekreation efter galna CPU-släpp eller långa nätter på dansgolvet. Redaktionen satsar istället på uppvärmning i testlabbet med GTX 1080 Ti.

– Vi ses nästa vecka! /GTX 1080 Ti

PS. Vi lovar att berätta och visa mer så fort vi får! 

Fler artiklar om GTX 1080 Ti på NordicHardware

Topp 6 grafikkort på Prisjakt.se

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
10 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Linnér
7 Årtal sedan

Kommer ni testa kortet med Ryzen? AMD har sagt att CPUerna i den dyrare klassen är tänkta för de som kör 1440p uppåt och där verkar inte AMD ligga mycket efter i spelprestande som i 1080p, dock när grafikkorten blir mer kraftfulla så kan AMD åter halka efter eftersom då blir CPUn återigen en flaskhals. Därför är detta test extra intressant i högre upplösningar med just Ryzen. P.S Glöm inte isf. att köra Hög prestanda i Windows energialternativ, disablea HPET och att köra minnena på 2600 Mhz eller högre (lägre än detta påverkar CPUn prestanda avsevärt). (Källa: https://www.reddit.com/user/AMD_Robert?count=25&after=t1_defemeb ”[–]AMD_Robert[S] 497… Läs hela »

7 Årtal sedan
Reply to  Mikael Linnér

Just det hade varit väldigt intressant för mig. Har pengarna redo för ett nytt system.
Att det blir ett 1080Ti tvekar jag inte en sekund men hur väl står sig Ryzen i just den miljön du nämnde, Hybriz.

Morkul
Morkul
7 Årtal sedan
Reply to  Mikael Linnér

Har provat dubbla Titan X på ett I5 system i 4k tester och det var fortfarande GPU:erna som var flaskhalsen på de flesta spelet, det fanns undantag men då oftast under extremt korta perioder. Så jag har svårt att se hur det skulle bli några prestanda skillnaden mellan Intel och AMD CPU på en 1080 TI, i alla fall så länge det är i singel konfiguration och 4k eftersom det kommer vara GPUn som kommer vara flaskhalsen i båda systemen. Pratar vi 1080p däremot så blev I5an flaskhalsen i systemet. Detta var ju väntat men också varför jag ställer mig… Läs hela »

Mikael Linnér
7 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Är grafikkorten flaskhals i 4k i alla speltitlar, eller är det olika beroende på hur spelmotorerna hanterar belastningen? Om man inte har med några test alls på högre än 1080p så vet ju inte nya läsare detta, som erfarna läsare gör, och även om man förklarar det med ord så säger en bild mycket mer. Därför tycker jag man alltid skall testa några spel även i 2k och 4k samt både amd/nvidia-kort så man får en referens som folk kan förhålla sig till och se om saker förändras med tiden. Vi vet ju inte vilken dag det kommer ett nytt… Läs hela »

Morkul
Morkul
7 Årtal sedan
Reply to  Mikael Linnér

@Mikael Linnér Det är lite beroende på vad du spelar med för inställningar och var du har målframerate framerate. Men ja du meckar med inställningarna för att få till det som du vill så är du långt ifrån att komma i närheten av att CPUn skulle vara någon falskhals i 4k. För tillfället sitter jag men en tämligen gammal I7 5820k och Titan X även om spelen bara utnyttjar 2-3 av kärnorna så är det sällan de kommer upp i 50% på varje kärna. Grafikkortet är så pass stor falskhals under 4k, sänker jag till 1080p så blir det omvänt… Läs hela »

Morkul
Morkul
7 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Nu missförstod du mig lite Anton. Att testa 1080 Ti i diverse upplösningar har jag fullförståelse för, Speciellt testa olika CPU lösningar i 1080p har jag extra förståelse för, Det jag inte har förståelse för är varför någon vill se CPU tester i 4k upplösning då själva CPUn är, så länge man har en ur senare generationerna, mer eller mindre betydelselös då grafikkortet är flaskhalsen. För det är ju just 1440p och uppåt som det frågades om och inte 1080p,

Morkul
Morkul
7 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

JA Anton, glömde säga det i mitt förra svar. Om ni tänker uppdatera er testsvit i framtiden så tänka på att ha något test i 4k där ni inte har så hög kantutnämning. Vet att många som testar spel kör maximal kantutnämning men det är något av de första som man drar ned när man sitter och spelar i 4k. Absolut ingenting på påverkar kvalitén på bilden då pixeltätheten är så pass hög och prestandan blir extremt mycket bättre.