Läckorna kring Nvidias ryktade grafikkortsmodell Geforce RTX 3080 Ti som tros lanseras någon gång under maj fortsätter. Nu har vad som sägs vara dess grafikprocessor fastnat på bild och specifikationerna ska ännu en gång ha hittat sin väg ut på internet.

Ryktesmaskinerna kring Nvidias fortsatt icke-bekräftade grafikkortsmodell Geforce RTX 3080 Ti fortsätter spotta ut resultat. Denna gång är det den grafikprocessor som förväntas driva det ryktade grafikkortet som sägs ha fastnat på bild. Detta tillsammans med en bild som ska komma inifrån mjukvaran GPU-Z som kan ha gett oss de slutgiltiga specifikationerna.

Sett till vad som förväntas gömma sig på insidan av grafikprocessorn i ovanstående bild visar skärmdumpen från GPU-Z totalt 10 240 CUDA-kärnor. Antalet RT-kärnor eller Tensor-kärnor nämns dock inte. Klockfrekvensen listas som 1 365 MHz och turbofrekvensen som 1 665 MHz. Klockfrekvenser Nvidia kan ha satt relativt lågt för att RTX 3080 Ti inte ska komma att utmana flaggskeppet RTX 3090 allt för mycket.

När det kommer till videominnet ska det röra sig om 12 GB över en 384-bit bred minnesbuss med en totalt bandbredd på 912 GB/s. Då antalet CUDA-kärnor hos det ryktade grafikkortet endast blir 256 färre än hos flaggskeppet verkar det bli upp till videominnet att verkligen särskilja enheterna. Användare som inte behöver flaggskeppets 24 GB minne kan således vända sig till RTX 3080 Ti med halverad mängd minne om det bara är spelprestanda som söks.

Skärmdumpen visar även den ryktade grafikkortsmodellens prestanda när det kommer till att bryta kryptovaluten Ethereum. Enligt ovanstående bild ska det röra sig om 118,9 MH/s med en strömkonsumtion på 278 W. Detta med en överklockning på videominnet till 21,4 Gbps. Dessa siffror kan peka mot att just denna enhet inte fått någon slags kryptoblockering implementerad. Huruvida detta kommer att gälla även de enheter som (förhoppningsvis) finns på butikshyllorna inom snar framtid är dock något som återstår att se.

Då Nvidia fortfarande inte har avtäckt denna ryktade grafikkortsmodell är det viktigt att ta dessa siffror och andra rykten kring RTX 3080 Ti med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid