Intels kommande integrerade Gen11-grafikkrets ser ut att kunna utmana AMD:s Vega 8-kretsar i grafikprestanda. I alla fall i Ashes of the Singularity.

Intel förbereder nästa generations integrerade grafikkretsar för sina processorer. Dessa går under namnet Gen11 och förväntas dyka upp inuti företagets Core-processorer baserade på arkitekturen Ice Lake och Atom-produkter baserade på Elkhart Lake. Intel hävdar att dessa integrerade grafikkretsar kan komma att leverera mellan två och tre gånger bättre prestanda än de kretsar som företaget erbjuder i dagens processorer.

Det har spekulerats i att Intels kommande grafikkretsar kan mäta sig med konkurrenten AMD:s APU-enheter. Något som nu ser ut att kunna stämma enligt ett testresultat från spelet Ashes of the Singularity som delats av Tum Apisak via Twitter.

Ovanstående skärmdump från Ashes of the Singularitys testsvit visar var som listas som en Intel Gen11 LP-krets inuti en processor med fyra kärnor och åtta trådar. Detta flankerat av åtta gigabyte (GB) internminne. Testet utfördes i en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar med låga grafikinställningar.

Annons

Skärmdumpen listar en slutpoäng på 1 400 för det Intel Gen11-bestyckade systemet. Detta kan jämföras med AMD:s APU-enhet Ryzen 3 2200G som kommer utrustad med en Vega 8-krets där poängen vanligtvis hamnar mellan cirka 1 800 och 2 500. Ett Intel-system utrustat med fyra kärnor, åtta trådar och 16 GB RAM och dagens UHD 620-grafikkrets lyckas generellt skrapa ihop omkring 700 poäng i samma test.

Värt att påpeka är även att den Gen11-bestyckade processorn som ovanstående bild visar prestandaresultat för tros vara en enhet menad för bärbara datorer. Hur pass dessa siffror visar sig stämma överens med den faktiska prestandan vi kan komma att se ur nästa generations integrerade grafikkretsar från Intel är något som återstår att se. Som alltid är det värt att ta dessa siffror med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Nära är väl lite att ta i?

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Var även min första tanke, men…
Rubriken träffar nog mer rätt än vad artikelfröfattaren tänkte 😉
comment image
.
comment image
.
Källa: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/intel-gen11-budowa-i-wydajnosc-zintegrowanych-ukladow-graficznych.html