Gigabyte GTX 580 Super Overclock börjar närma sig våra butikshyllor och så sent som förra veckan kunde vi avslöja att lanseringen var planerad till i slutet av april. Nu har så Gigabyte släppt fullständiga specifiaktioner för sitt nya monstergrafikkort på sin webbplats. Som väntat bjuds vi på rejält uppskruvade frekvenser där GPU når hela 855 MHz från fabrik.

Det största problemet med NVIDIA:s GF110 grafikkrets är den enorma värmeenergi som alstras när kretsen arbetar för fullt. Detta sker redan vid de standardfrekvenser som NVIDIA satt till 772 MHz. Men Gigabyte har med sin nya Super Overclock modell av GeForce GTX 580 lagt ribban betydligt högre än så. Grafikkretsen pressas upp till 855 MHz medan shaderfrekvensen landar på 1 710 MHz samt att minnesfrekvensen spikas vid 4 100 MHz (4 008 MHz standard).

580soc2

För att lyckas med detta har Gigabyte tagit fram sitt eget kretskort för just denna grafikkortsmodell och bland annat lagt in extra kopparlager för bättre stabilitet och kylning. Proadlizer-kondensatorer samt solidstate-kondensatorer delar utrymme med kraftfulla MOSFET-kretsar i grafikkortets minst sagt väl tilltagna strömförsörjningsdel på totalt 14 faser.

Förutom handplockade GPU-kretsar och dubbla BIOS kommer korten även med Gigabytes Windforce 3X kylare som med förångningskammare och kopparvärmeledningsdrör ska göra det möjligt att hålla temperaturerna nere trots de höga frekvenserna.

Vad prislappen landar på för kortet är ännu oklart, men det bör alltså dyka upp under slutet på månaden.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
McKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Med en Intel i7 processor på 4GHz och detta grafikkort i burken borde man nog kunna nå nära 7k-sträcket i 3DMark 11