Gigabyte har nu lanserat ett av de kraftfullaste grafikkorten på marknaden genom sitt GeForce GTX 480 SuperClock. Grafikkortet som bygger på NVIDIA:s GF100 GPU skiljer sig en hel del från NVIDIA:s referensmodell med en egenutvecklad PCB, ny strömdel och kraftigt uppskruvade klockfrekvenser.

Gigabyte GTX 480 SuperClock skeppas med en GPU-klockfrekvens på 820 MHz vilket är hela 120 MHz högre än NVIDIA:s referensmodell och en bra bit över de 750 MHz som MSI säljer sitt GTX 480 Lightning vid. Även GDDR5-minnet har pressats uppåt i frekvenserna där man gått från referenshastigheten på 3 696 MHz till 3 800 MHz.

gigasoc3

Som namnet antyder är detta långt ifrån gränsen för vad grafikkortet klarar av. Kortets strömförsörjning är en extra kraftfull historia med 12 faser för själva grafikkretsen samt 2 faser för minnet. Gigabyte har även försett kortet med dubbla BIOS-chip där det ena är för vanlig överklockning och det andra för extremöverklockning och flytande kväve.

Grafikkortet väntas ut i butiker de närmaste veckorna med en prislapp på runt 4 500 kronor inklusive moms. Smolket i bägaren för Gigabyte och deras nya värstingkort är att vi nu har GeForce GTX 580 runt hörnet, men med dess pinkompabilitet borde arbetet med GTX 480 SuperClock i alla fall inte vara förgäves.

gigasoc2

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NiaburethAnton Karmehedaov Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
aov
Medlem
aov

Den kommer få det tufft, även om den skulle prestera bra så kommer priskriget som intensifiera när Amd släpper 6970 respektive 580 gtx.
Skulle priset däremot ligga på ca 3500-4000 så hade den tagit över den övre delen av prestandaklassen, även om strömförbrukningen kommer vara hög.

Niabureth
Medlem
Niabureth

Precis som Anton säger, hade det inte varit för GTX580 så tror jag detta kortet hade
kunnat sälja som smör. Nu känns det bara som, varför skulle man vilja köpa ett kort med avaktiverade cores, högre strömförbrukning och förmodligen lägre prestanda trots att kortet är klockat väldigt högt. Jaja, vi får se, nu vet ju jag inte hur pass mycket bättre detta är % mässigt över vanliga 480-kortet. Only time will tell.