Tillverkaren Gigabyte har släppt en utförlig överklockningsguide för de som vill få det mesta ur deras nya Kaby Lake-processorer och Z270 moderkort.

Under CES 2017 så visade Gigabyte upp sitt nya märke Aorus. Det är under detta märke som tillverkaren kommer att lansera produkter så som bland annat moderkort som riktar sig mot entusiaster och gamers.

Nu har företaget även släppt en utförlig guide för att hjälpa användare överklocka sina nya Kaby Lake-processorer med målet att nå 5 gigahertz (GHz).

Kaby Lake har visat sig överklocka mycket väl. När vi testade nya Core i5-7600K och Core i7-7700K så blev vi positivt överraskade av de ökade frekvenserna som kunde nås tack vare Intels förfinade tillverkningsprocess.

Kaby Lake till 5 GHz med ”delidding”

Guiden är 30 sidor lång. Den är uppdelad i 6 kapitel som sträcker sig ända från vad som kan anses som ganska standard överklockning till hur man slår världsrekord med hjälp av exotisk kylning så som LN2. Gigabyte går även in på mer avancerade överklockningstekniker som ”delidding” där användaren plockar av processorns heatspreader för att maximera kylningen. Något som ska göra det möjligt för många att nå upp till 5 GHz även med vatten eller luftkylning. Detta är dock samtidigt något som riskerar att skada eller förstöra processorn om det görs felaktigt.

Annons

Även stabilitetstestning med program som Prime95 och dylikt täcks också i guiden. Gigabyte har även inkluderat skärmdumpar på olika delar av guiden för att även ge en visuell pekare om vad som beskrivs.

Självklart finns det ingen garanti för att varje individuell processor kan nå just 5 GHz. Då det oftast handlar om det som kallas för ”silikonlotteriet”.

Även om guiden kommer från en partisk tillverkare av moderkort får Aorus en guldstjärna för en detaljerad guide. Guiden kan hittas online här och det går även att registrera sin e-mejladress för att få notiser om när guiden uppdateras.

Annons

Test: Intel Core i7-7700K och i5-7600K – nya överklockningsfavoriter

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid