Gigabyte lär tillsammans med ASUS vara en av de stora drakarna som satsar mest på Intels nya Sandy Bridge-plattform och nu har tillverkaren låtit oss få en försmak på vad som komma skall. Man har nu släppt bilder på sina mellanklasskort för LGA1156 plattformen baserade på Intel P67/H67-styrkretsarna.

Gigabyte P67A-UD3R, P67A-UD3 och H67MA-UD2H heter de tre modellerna som nu dykt upp i produktblad och bilder hos Slashgear.com. Förutom att moderkorten baseras på Intels nya styrkretsar kan vi även notera att alla modeller bygger på Gigabytes Ultra Durable 3 design med extra kopparlager i kretskorten. Något som ska förbättra stabilitet och kylningen.

Andra funktioner man delar mellan de tre moderkorten är 3x USB Power, vilket betyder att USB-portarna kan användas för att ladda även större externa enheter samt laddar snabbare genom högre strömstyrka över USB. Alla tre korten har även dubbla PCIe x16-platser samt dubbla BIOS-kretsar.

Annons

P67A_UD3R_Oblique_resize

Gigabyte P67A-UD3R lockar med en mattsvart PCB och använder precis som sitt blåa syskon P67A-UD3 en vanlig ATX-formfaktor. Skillnaderna mellan korten är bland annat att UD3R-modellen kommer med en kraftigare strömdel.

P67A_UD3_Oblique_resize

Gigabyte H67MA-UD2H kör på med ett klassiskt blått färgtema men med H67-styrkretsen väljer Gigabyte ett micro-ATX format samt utrustar kortet med flertalet videoutgångar – HDMI, DisplayPort, DVI samt D-Sub – för att nyttja Sandy Bridge integrerade GPU.

H67MA_UD2H_Oblique_resize

Intel väntas lansera sin Sandy Bridge plattform under CES i januari 2011, när vi även kan vänta oss Gigabytes nya produkter i butikshyllorna.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedMean MachineLord_Kvaddflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

Gigabyte ud5 1366 är troligen det bästa moderkort jag någonsin haft.
2 år going strong.

Kvalité

Lord_Kvadd
Medlem

Kör själv ett Gigabyte-kort(GA-G33M-DS2R) och var tvungen att kolla upp när jag köpte det. Visade sig att jag beställde det för exakt tre år och två dagar sedan.
Hade verkligen _ingen_ koll på att det var så länge sedan.
Börjar ju bli dags för en uppgradering snart, kanske blir ett Gigabyte-kort igen 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Lite chockad över att de inte smetat det mattsvarta kortet med rosa och lila portar, bara för att det är Gigabyte. Kanske något för ECS att ta efter.

Är ju för övrigt i princip noll skillnad mellan moderkort nuförtiden, förutom överklockningspotential under extremkylning. 🙂