Under sin senaste konferens med investerare ska Gigabyte ha förvarnat om sänkta grafikkortspriser då tillgången är större än efterfrågan på grafikkort och enheter måste säljas av.

Hårdvarutillverkaren Gigabyte sägs ha varnat sina investerare om behovet att sänka grafikkortspriserna för att möta den minskade efterfrågan och den påverkan detta kan ha på företagets generella inkomst.

Under förra veckan framkom det att källor till koreanska DigiTimes förutspådde att grafikkortspriserna kan komma att sjunka med upp till 20 procent under juli månad. Detta på grund av minskad efterfrågan från marknaden för kryptovalutor. Detta har sedan resulterat i att grafikkortstillverkare sitter på överskottslager med produkter. Dessa blir då svåra att sälja för de höjda grafikkortspriserna vi sett under det senaste året.

Nu är DigiTimes tillbaka med en artikel där man säger sig ha information från Gigabytes senaste konferens för investerare. Det generella tonläget där ska ha varit detsamma som i rapporten från förra veckan.

Gigabyte förvarnade om att företagets omsättning kan komma att sjunka då priserna måste sänkas för att så många grafikkort som möjligt ska kunna säljas. Gigabyte räknar med att sälja omkring 1,0 miljoner enheter under årets andra kvartal. Detta är en femtedel lägre än föregående kvartals siffror då företaget skeppade 1,2 miljoner enheter.

Företaget ska även ha nämnt att PR-material för det kommande halvåret ska ”fokusera mer på gaming” än utvinning av kryptovalutor. Samt att säljpriserna för grafikkorten ska sänkas ytterligare.

Huruvida grafikkortspriserna kommer att sjunka ner till riktprisnivå inom kort återstår att se. Gigabyte verkar åtminstone inse att någonting behövs ändras om försäljningen ska hållas uppe.

Grafikkortspriserna sägs sjunka med 20% under juli månad

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulJohan Haglert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Johan Haglert
Gäst
Johan Haglert

Två år gamla grafikkort.
Lockande…

Morkul
Medlem
Morkul

För ganska många kan detta vara lockande. Ofta är topp korten från äldre generation betydligt bättre än mellansegmentet i den kommande generationen så allting handlar i slutändan om priser.

Värdet på dator prylar kommer ofta till pris/prestanda.