En extern grafikdocka är något många är bekanta med, Gigabyte tar nu konceptet ett steg längre och avtäcker RTX 2080 Ti Gaming Box som blir världens första externa grafikdocka med inbyggd vattenkylning.

Användare av bärbara datorer med Thunderbolt 3-anslutningar som känner att mer grafikkraft behövs i vardagen har nu ännu en extern grafikdocka att överväga när det kommer till att skaffa extra hästkrafter till systemet.

Gigabyte har nu avtäckt Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box som blir den första externa grafikdockan som kommer med förmonterad vattenkylning. Det rör sig om ett Geforce RTX 2080 Ti 11G med en klockfrekvens på 1 545 megahertz (MHz) inuti en nätt, diskret låda. För att se till att detta flaggskeppsgrafikkort från Nvidia hålls svalt kommer det med ett förmonterat Waterforce-vattenblock från Gigabyte. Till detta hör även en radiator på 240 millimeter (mm) med två förinstallerade 120 mm-fläktar.

Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box kommer med ett nätaggregat på 450 watt och de totala yttre dimensionerna för den externa grafikdockan mäter 300 x 140 x 173 mm. När det kommer till lådans anslutningar kan vi se tre DisplayPort, en HDMI, en USB-C (VirtualLink), tre USB 3.0 samt en ethernet-anslutning. Den sistnämnda anslutningen ska tillsammans med dockans inbyggda nätverkskrets erbjuda möjligheten till trådbunden nätverksanslutning skulle detta inte vara tillgängligt hos den dator som används.

I skrivande stund har inget lanseringsdatum eller riktpris bekräftats för Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid