Gigabyte passar på att visa upp sina minsta moderkort på marknaden hittills. Enligt thin mini-ITX standarden klarar sig korten inte bara på liten yta, de tar också ytterst lite plats vertikalt i ett chassi. Något som möjliggör byggandet av exempelvis egna all-in-one datorer.

Att bygga sin egen All-In-One dator med helt utvalda produkter är något som faller oss på NordicHardware i smaken. Att man har möjlighet att välja komponenter själv gör också att man kan uppgradera sin All-In-One maskin när det så passar vilket är mycket trevligt då man kan få en bättre prisvärdhet på sikt. Man kan välja komponenter helt själv och man behöver inte köpa en ny dator bara för att en komponent i datorn behöver uppgraderas.

En riktigt intressant utveckling tycker vi och stommen i det system Gigabyte visade upp baserades på en formfaktor från Intel, Thin Mini-ITX. Tunn profil, horisontellt monterade minnesslottar och I/O-portar av lägre profil gör det möjligt att få in hårdvaran i ett så här relativt litet chassi. Formfaktorn är tänkt att användas till datorer, i embedded systems och i All-In-One datorer.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid