GlobalFoundries har nu nått en viktig milstolpe i deras Fab 1, Dresden, Tyskland då de skeppat 250 000 wafers baserad på deras 32 nanometerstekink med SOI och HKMG till processorföretaget AMD.

Relationen mellan AMD och GlobalFoundries var under stora delar av året allt annat än bra, då båda parterna flera gånger fick sätta sig ned och diskutera hur de skulle gå vidare. Problemet var att yields (antalet fungerande kretsar i procent) på den nya tillverkningstekniken var långt under förväntan, någonting som gjorde att AMD under en längre tid fick brist på processorer baserade på deras Llano-arkitektur, och senare Bulldozer. Den här flaskhalsen gjorde att AMD också omsattning blev lägre än väntat under andra halvan av 2011.

Efter omstruktureringar hos GlobalFoundries ska dock situationen ha blivit bättre, och under förra kvartalet lyckades man mer än fördubbla sina yields mot tidigare. Det här har gjort att både AMD och GlobalFoundries är nöjda med var tillverkningstekniken är idag, men det finns fortfarande utrymme för förbättring. Nu firar GlobalFoundries att de skeppat totalt 250 000 wafers till AMD baserade på den nya tillverkningstekniken.

Relationen mellan AMD och GlobalFoundries ska ha förbättras markant senaste månaderna

Tillverkningstekniken som är inne på sitt femte kvartal, ska vara i bättre form och skeppa i högre kvantiteter än företagets 45 nanometersteknik gjorde under samma tidsperiod. GlobalFoundries har även utökat kapacitet i sin Fab 1, så att de nu kan producera 80 000 wafers på 300 mm i månaden, baserad på både den äldre respektive nyare 45 och 32 nanometersteknikerna. Förhoppningsvis resulterar det här också i att tillgången på AMD:s processorer i butik och bärbara datorer blir bättre.

Källa: XbitLabs


Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
thisn0paxRattlepieceCalathea. Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Calathea.
Gäst
Calathea.

Jag vet inte om det är så mycket att fira, AMD och 32nm har ju inte varit nån fullträff direkt :-*

Christoffer Friberg
Medlem
Christoffer Friberg

[quote name=”Calathea.”]Jag vet inte om det är så mycket att fira, AMD och 32nm har ju inte varit nån fullträff direkt :-*[/quote]

Tja, Llano går det bra för och det är 32nm.

n0pax
Medlem
n0pax

-Tjenare vad fin du är i dina vita kläder
-Jo jag har stått och beundrat mig själv i dessa speglar.
– Jag håller med man ser ganska snygg ut i vita kläder.

:-*

this
Medlem
this

Lovar gott inför Trinity lanseringen 😀