Google TV var sökmotorjättens storsatsning på att pumpa nytt blod in på den traditionella TV-marknaden. Men Googles försök att sammanföra traditionella TV-sändningar och streaming har gått segt, något som nu verkar ge effekten att företaget säljer av TV-box avdelningen hos Motorola.

När Google köpte upp Motorola Mobility förra året var det med fokus på företagets smartphonemarknad och företagets gedigna patentportfölj. Men med på köpet fick företaget även Motorolas TV-box avdelning som trots allt utgjorde en ganska stor del av värdet i de 83,5 miljarder kronor som Google betalade för Motorola.

Motorolas expertis inom TV-boxar var välkommet med tanke på satsningen kring Google TV. En produkt där Google försökt sammanföra traditionella TV-sändningar med streaming och internettjänster. Tyvärr har intresset för Google TV inte direkt slagit några rekord och redan i mars 2012 ryktades det om att Google försökte sälja Motorolas TV-box avdelning för mellan 17 till 27 miljarder kronor.

Försäljningen uteblev men nu säger nya uppgifter till Bloomberg att Google fått lockande bud från både Arris Group och Pace Plc på Motorola Home Business och att det är 50 procents chans att en affär går i lås redan innan nyår.

En affär som betyder att Google kan flytta ytterligare fokus och resurser mot sin satsning på den mobila marknaden med smartphones och surfplattor på Android-plattformen.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
spejrSwedish Berserkpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Konstigt att det gått åt helvete när man inte gjort reklam alls för själva produkten!! Efterfrågan har varit stor men det var värre med presentationen av den varr lika med noll.

spejr
Gäst
spejr

Låter ju perfekt med en TV-box som kan visa tv, streama från internet/netflix/voddler/osv och funka som receiver för android-telefoner!

Svensken
Medlem
Svensken

Det hade kunnat bli något med Goggle TV. Enligt mig hade Google kunnat sälja av hela Motorola Mobility till något annat företag. De verkade ändå mest vara ute efter alla patenten som de fick med när de köpte det.

spejr
Gäst
spejr

Kan nog bli svårt att sälja ett företag utan några patent, eller kommer de att tillhöra båda företagen?