Google och LG lanserade tidigare i månaden den senaste Nexus-telefonen för Android-marknaden. Nu bekräftar LG Sverige att det blir mjukvarujätten Google som kommer sköta uppdateringarna för telefonen. Goda nyheter för de flesta då LG fått hård kritik för sina sena Android-uppdateringar.

Googles Nexus-telefoner har i regel varit lanseringsplattformar för nya versioner av Android och så är även fallet med Nexus 4. Men det började tidigt dyka upp rykten som hävdade att LG ville ha ett finger med i spelet vid utrullningen av uppdateringar på vissa marknaden. Under dagen har LG Sverige dementerat detta och i ett uttalande genom sin PR-byrå förtydligat att det är Google som sköter uppdateringarna för Nexus 4 – på samtliga marknader.

Det ska inte spela någon roll ifall telefonen köpts genom Google Play eller LG:s kanaler, Google kommer själva rulla ut uppdateringar via GOTA (Google Over-The-Air) till enheterna.

När LG Nexus 4 kommer att finnas i lager hos svenska återförsäljare är fortfarande något oklart men de senaste uppgifterna pekar på leveranser under andra veckan i december. Förseningen ska enligt LG själva bero på att efterfrågan på telefonen är för hög för att tillverkaren ska hinna med i tillverkningsfasen.


Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
dlq84Abbe K_Spike Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_Spike
Medlem
_Spike

Synd att den är så jäkla mkt dyrare här i Sverige jämfört med Play Store-länderna… Någon som vet nå om Google har planer på att göra så vi i Sverige kan köpa enheter via Play Store???

Abbe K
Medlem
Abbe K

Finns det någon ny recension där prestandan inte är helt handikappad? Vill helst inte köpa innan jag ser att den faktiskt funkar som den ska.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”_Spike”]Synd att den är så jäkla mkt dyrare här i Sverige jämfört med Play Store-länderna… Någon som vet nå om Google har planer på att göra så vi i Sverige kan köpa enheter via Play Store???[/quote]

Ja, det finns några/någon som vet det.

Medlem
Clarence Hogland

Detta är dock inte helt sant. LG måste förse Google med sina drivisar så Google kan skriva hur hela systemet skall förhålla sig till LG’s hårdvara. Det är en utav orsakerna varför inte Samsungs Nexus får 4.2. Google tog bort legacy stödet och Samsung har inte uppdaterat sitt skräp så det går inte att få över.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”GammalRäv”]Det är en utav orsakerna varför inte Samsungs Nexus får 4.2. Google tog bort legacy stödet och Samsung har inte uppdaterat sitt skräp så det går inte att få över.[/quote]

Tvungen att redigera mig lite. Setat på XDA och förklarat Samsungs problem med deras HWC men det som skall stå här är Lgs Nexus one inte Samsungs skräp. Ungefär samma problem med Xoomen men ändå helt annorlunda.