Medan rykten cirkulerar om diverse tillverkares planer på smarta armbandsur så fortsätter Google arbetet på sina AR-glasögon Project Glass. Nu publicerar Google specifikationerna för produkten tillsammans en FAQ för dess användning, och börjar leverera exemplar och API till utvecklare.

Google har inte hållit tillbaka med information om hur Project Glass kan användas, men gällande exakt vad som sitter under huven har vi till stor del fått förlita oss på spekulationer, läckor och rykten. Nu finns dock specifikationerna att läsa på Googles hemsida, och bekräftar många spekulationer, bland annat den omtalade benledningstekniken för ljud.

Specifikationer  
Displayupplösning 640 x 360 pixlar
Kamera Stillbilder: 5 megapixlar
Video: 720p
Ljud Bone Conduction Transducer, benledningsljud
Lagring 16 gigabyte (12 tillgängligt för användaren), flashlagring
Anslutningar Wifi, 802.11b/g
Bluetooth
Laddning Mikro-USB

I specifikationen beskriver Google displayen som motsvarande en 25 tums högupplöst skärm på 8 fots (cirka 2,5 meter) avstånd. Det framgår dock i dokumentationen för utvecklare att det rör sig om en upplösning på 640 x 360 pixlar. Kameran klarar av att ta stillbilder i 5 megapixel och spela in video i 720p. Inte helt överraskande framgår det dock inte vilken optik som används. Ljud levereras genom benledning, det vill säga att Google Glass skickar ljudsignaler till trumhinnan genom skallbenet snarare än genom öronkanalen.

Annons

Enheten har 16 gigabyte flashminne, varav 12 finns tillgängligt för användaren vid leverans. Dessutom synkroniserar Google Glass med en molntjänst, och även om det inte specificeras vilken så vore det rimligt att anta att det är Google Drive det rör sig om. Internetåtkomst sker över wifi och kontakt med mobiltelefon sker över Bluetooth. Enheten laddas över mikro-USB, men det framgår inte vad det är för batteri som används mer än att det beräknas räcka till en hel dags användning, där vissa mer krävande processer kan minska batteritiden något.

Google Glass kan anslutas till alla telefoner med Bluetooth, men appen MyGlass Companion som ger stöd för SMS och GPS fungerar i dagsläget endast med Android 4.0.3 och senare.

Glass is robust, stable and built to fit into your life. But you might break it if you don’t handle it with care. Protect your Glass by using the pouch we’ve provided, or another carrying case that you trust to keep Glass safe, dry, and awesome.”

Samtidigt släpper Google API för Google Glass och börjar leverera exemplar till utvalda utvecklare (Glass Explorers). En FAQ för användning finns tillsammans med specifikationerna på Googles hemsida, och riktlinjer för utveckling av programvara för Glass, kallat Glassware, finns på Googles utveckarsida.

Annons

Källa: Google

Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
n0paxCarl Holmbergdlq84SoWErAMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Äntligen börjar det bli dags, ska bli riktigt kul att få klämma lite på dessa.

Personligen tror jag glasögon är ett betydligt bättre medium en till exempel klocka.

Erik
Medlem
Erik

”Internetåtkomst sker över wifi” har svårt att tro på detta om det inte är via telefonen som dom tar internet via Wifi!

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”SoWErA”]”Internetåtkomst sker över wifi” har svårt att tro på detta om det inte är via telefonen som dom tar internet via Wifi![/quote]

Vad är problemet?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”SoWErA”]”Internetåtkomst sker över wifi” har svårt att tro på detta om det inte är via telefonen som dom tar internet via Wifi![/quote] Det har ännu inte framgått exakt hur Glass ansluter till internet, men den ska kunna överföra data över wifi. Sedan exakt hur man ansluter den till ett wifinät, eller till vilken grad den är användbar när ett sådant inte finns till hands, får vi nog veta först när mer detaljerad information dyker upp. Det borde inte dröja länge i och med att de första exemplaren redan är på väg till utvecklare som lär dela med sig av… Läs hela »

n0pax
Medlem
n0pax

Ser framför mig när det är tentor och alla tenta vakter måste kontrollera de som har glasögon ^^

Väntar på att nh ska testa dessa 🙂