Small preview image

TV är nästa steg för Internetjätten Google som under sin Google I/O konferens presenterade sin nya satsning, Google TV. Som en kombination av hårdvara och mjukvara är Google TV tänkt att sammanföra vanlig TV-funktionalitet med webben. Under huven på Google TV hittar vi Intels strömsnåla Atom CE4100 CPU som med tillhörande mediaprocessor ska göra det möjligt för användare att inte bara se på TV utan även surfa och hantera andra onlinebaserade funktioner från Internet.Genom en sömmlös integrering kommer en sökning i Google TV att ge resultat både från TV-sändningar och Internet vilket just är huvudtanken med produkten. Som en nöjeshubb ska alla sökningar samlas i ett och samma ställe, genom integrering med olika Internet-tjänster.


Google TV använder sig av Android operativsystemet och stödjer bland annat Adobe Flash samt använder sig av företagets Chrome-webbläsare för surfning.

Google TV kommer till en början att dyka upp integrerat i TV-apparater och Blu-ray-spelare från Sony, men även i en extern Google TV-box tillverkad av Logitech. Under fjädre kvartalet 2010 kommer dessa enheter börja säljas på marknaden i USA medan vi under 2011 kan vänta oss att Google TV öppnar upp för Android Market och man släpper Google TV SDK.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid