Efter en lång tid av komponentbrister och skenande prislappar ryktas det nu att grafikkortspriserna kan sjunka med så mycket som 20% under juli månad.

Den koreanska tidningen DigiTimes har nu rapporterat att deras kontakter som sitter på positioner ”längre upp i kedjan” hävdar att grafikkortspriserna kommer att sjunka kraftigt under nästa månad.

Anledningen till detta ska vara att tillverkare har bunkrat upp med så många komponenter som möjligt. Detta för att kunna förse användare med grafikkort under den tid då trenden att bryta kryptovalutor var som störst.

Denna trend har nu börjat avta. Vilket innebär att efterfrågan på grafikkort har börjat sjunka. För att bli av med alla överflödiga produkter i sina lager sägs nu tillverkare bereda sig på att pressa priserna rejält.

Detta sägs inte bara vara en strategi för att bli av med grafikkortsmodeller som ligger på lager, utan även ett förberedande drag för att möta inflationen av begagnade grafikkort som når andrahandsmarknaden.

När personer och företag som investerat i hårdvara för att bryta kryptovalutor känner att det inte längre är lönsamt försöker man sedan göra sig av med dessa grafikkort för att få tillbaka så mycket av sin investering som möjligt. Detta påverkar i sin tur försäljningen av grafikkort från butik och således påverkar det i slutändan tillverkarna.

DigiTimes källor hävdar att grafikkortsbranschen numera har flera miljoner oanvända enheter som är svåra att bli av med. Detta då efterfrågan har sänkts och mycket av den hårdvara som finns på marknaden idag anses vara antik (i alla fall när man pratar om grafikkort).

DigiTimes tillägger även att Nvidia har beslutat sig för att skjuta upp lanseringen av kommande grafikkortsgenerationer till mängden överflöd har sänkts. DigiTimes hävdar att det nu är i det fjärde kvartalet av 2018 som nästkommande lansering kommer att ske Både nästa generation baserad på 12 nanometers (nm) tillverkningsteknik och således den arkitektur baserad på 7 nm som kommer efter dess har försenats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BewiseklappaBewiseAnonym Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anonym
Gäst
Anonym

Bullshit Först bildar man kartell, driver upp priserna, skapar stora lager och mjölkar konsumenterna med allt de har. När bubblan spricker, får de panik och sänker priserna med 20% för att minska lagren inför nästa lansering. I annat fall får de sänka med 30-35%, då ingen vill ha äldre hårdvara. De red villt på bitcoin hysterin, men när det inte längre är anonymt med att tjäna på bitcoin och efterfrågan sjönk, återgår de till den trogna gamingkunder som om de gör en en tjänst och sänker priserna. Snart drar de till snyfthisoria och lovar blommor och gröna skogar med nya… Läs hela »

Bewise
Medlem
Bewise

Instämmer

Gäst

De borde snarare sänka priserna 20-30% under MSRP innan folk börjar köpa dem igen. Men vem vill egentligen köpa över två år gamla grafikkort för långt över rekommenderat pris när de nya korten från Nvidia kommer i höst?

Bewise
Medlem
Bewise

Exakt!