Grid är ytterligare en av de nya mobila plattformar som nu hoppas slå sig in på den allt jämt växande tablet och smartphonemarknaden. Grid är som namnet avslöjar utvecklat kring ett rutnät, ett rutnät som utgör själva hemskärmen i enheterna man använder operativsystemet på. Med Googles Android-kernel i ryggen försöker Grid locka med en ny användarupplevelse.

Fusion Garage som utvecklar Grid har nyligen presenterat två nya mobila enheter för sin plattform, surfplattan Grid 10 samt sin smartphone Grid 4. Surfplattan Grid 10 använder sig av en 10,1 tums skärm med 1 366 x 768 pixlars upplösning och drivs inte helt oväntat av en Tegra 2 processor. WiFi-versionen av surfplattan ska ha en prislapp på 499 USD medan 3G-modellen kostar 599 USD.

Grid 4 kommer som väntat med en 4 tum stor skärm med 480 x 800 pixlars upplösning. Telefonen i sin tur baseras på en Qualcomm MSM8255 processor med 512MB RAM och 5 megapixel kamera för 720p videoinspelning. Prislappen ska landa på 399 USD med 16GB integrerat lagringsutrymme.

Det som skiljer Grid-enheterna mot sina gelikar är annars att man inte använder sig av Android Honeycomb eller Gingerbread utan Fusion Garages egna Grid OS byggt på Android-kerneln. Grid OS bygger på ett stort rutnät som med olika app-kluster där man själv kan klumpa ihop de appar man tycker passar bäst tillsammans.

På tal om appar kommer Grid OS med stöd för Android-appar, vilka man kan hämta hem genom operativsystemets Grid Shop. Om detta är en satsning som har tyngd nog att konkurrera med övriga plattformar på marknaden återstår att se, men med Android-kerneln i ryggen har Grid en bra bundsförvant.

grid4

Källa: Netbooknews

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid