Nya uppgifter hävdar att Rockstars arbete på utvecklingen av GTA 6 ligger bakom schemat och att spelets lansering i värsta fall kan komma att försenas till år 2026.

Utvecklingen av GTA 6 rapporteras gå trögare än vad Rockstar Games hoppats på. Enligt hemsidan Kotaku riskerar spelets planerade lanseringsfönster under våren 2025 försenas med så mycket som ett år. Något som sägs vara resultatet av ändrade arbetskrav från Rockstar på deras anställda.

Rockstars ska nu ha ställt kravet på sina anställda att återvända till sina kontor istället för att fortsätta arbeta hemifrån. Detta ska ha mötts av negativ kritik från de som blivit vana med att arbeta på distans eller anställdes under pandemin och har jobbat hemifrån under hela sin anställning hos Rockstar.

Tumultet ska ha resulterat i att arbetet på GTA 6 blivit lidande. Rockstars ledning sägs fortfarande hoppas på en lansering under första halvan nästa år. Dock sägs oro gro hos ledningen som fruktar att spelet kan komma att försenas till 2025 års andra halva eller till och med 2026.

Allt som allt verkar det hänga på hur Rockstar och dess anställda lyckas komma överens om arbetsvillkoren. En lansering sent 2025 ska inte vara helt uteslutet som en slags Plan B medans en försening till 2026 ska vara det absolut sämsta scenariot företaget förbereder sig på. Rockstar har i skrivande stund inte bekräftat någon försening av spelet. Företaget har inte heller bekräftat något mer specifikt lanseringsdatum än just år 2025. Även om man siktat på en lansering under våren men den behöver flyttas fram till hösten har de tekniskt sett fortfarande inte missat det lanseringsfönster man satt ut än så länge.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid