HP presenterar nu sin kommande konverterbara datorer Elitebook Revolve 810 framtagna främst för större företag. Datorn kommer med en roterbar pekskärm så den kan fällas ihop till en surfplatta och det finns en valbar uppladdningsmodul med låsmekanism för upp till 10 enheter samtidigt.

HP Elitebook Revolve 810 ser ovanligt stilren ut för en företagslösning och skulle lätt kunna misstas för en vanlig konsumentprodukt. Datorn mäter 285 x 212,1 x 20,3 med en vikt på 1,4 kilogram och kommer med ett silverfärgat magnesiumchassi med svarta detaljer. Datorns 11,6-tumsskärm har pekstöd, 1 366 x 768-pixel upplösning och skyddas av det populära Corning Gorilla Glass 2. Tangentbordet kommer med bakgrundsbelysning och det finns en penna som extra tillval.

HP_Elitebook_Revolve3

Tittar vi på specifikationerna kommer datorn med en tredje generations Intel Core i-processor på 17 watt, en ospecificerad SSD-enhet på upp till 256 gigabyte och en TPM-modul. Sett till anslutningar hittar vi två USB 3.0, en Ethernet (10/100/1000 Gigabit), en Displayport, en 3,5-millimeters för ljud-in/ut och slutligen finns även stöd för dockningsstationer från HP. För trådlös anslutning finner vi 802.11 a/b/g/n Wifi, GPS, NFC samt två valbara alternativ i form av Bluetooth och 3G (WWAN).HP_Elitebook_Revolve2

Som företag kan man få antingen Windows 7 Pro eller Windows 8 Pro förinstallerat på datorn. HP presenterar i samma veva sin nya HP Multi-Tablet som ska kunna ladda upp till 10 tablets via ett enda nätuttag. Förutom att agera skarvsladd kan Multi-Tablet säkra samtliga enheter med en låsmekanism med vikdörrar som kräver nyckel för att öppnas.

HP Elitebook Revolve 810 och HP Multi-Tablet är som tidigare nämnt främst inriktat mot större företag och ska lanseras i EMEA-regionen mars 2013. Några prisuppgifter skickade HP inte ut i sitt pressmeddelande utan det kommer tillkännages närmare lanseringen.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid