Smartphonebranschen är en tuff marknad, någonting som flera tillverkare fått känna av den hårda vägen. Trots lanseringen av den väldigt populära telefonen One har HTC fortfarande ekonomiska problem, något som nu resulterat i avsked för 20 procent av personalstyrkan i USA.

HTC One blev med sitt uppdaterade designspråk en av vårens mest omtalade och populära smartphonemodeller och sågs av många som den räddning HTC behöver för att ta sig ur sin svåra ekonomiska situation som uppstått i den stenhårda konkurrensen från bland annat Samsung och Apple.

Medan företagets rykte ökat avsevärt, dessutom med en skjuts från den mindre modellen HTC One Mini, är de ännu inte över ån. Till följd av den svajande ekonomin har man nu valt att säga upp en femtedel av sin amerikanska personal. Mycket personal har även lämnat företaget för att gå till andra aktörer eller starta eget under de senaste månaderna.

Med fler nya modeller i görningen är det allt ifrån hopplöst för HTC, och bland annat arbetar man flitigt på en större version av One kallad One Max. Men det är en gropig väg framöver, och företaget aktie har under dagen fallit 3,5 procent.

Källa: Fudzilla


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
smocke Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
smocke
Medlem
smocke

SD slot utbytbart batteri och bort med värmestrulet HTC så har ni ett vinnande koncept! jävla stenålder att ha samma skit än