HTC Edge ser ut att bli en riktig bjässe till smartphone och ska vi tro på de senaste ryktena är det inte bara telefonens yttre som blir mäktigt. Även om det rimmar lite illa med HTC:s Qualcomm-partnerskap sägs Edge bli första smartphone på marknaden med Tegra 3.

HTC har under flera år haft ett mycket tätt samarbete med kretstillverkaren Qualcomm och merparten av deras telefoner och surfplattor använder sigav systemprocessorer från företaget. När Pocketnow nu publicerar bilder av en ny HTC-modell kallad Edge blir vi därför ganska överraskade att man specificerar telefonens systemprocessor som en Tegra 3-krets.

Tegra 3 eller Kal-El som är namnet Nvidia utvecklat kretsen under har som bekant 4+1 CPU-kärnor och väntas göra debut i surfplattan ASUS Transformer Prime senare i månaden. Den kraftfulla systemprocessorn är ingen liten sak och väntas med 40nm-teknik mäta runt 80mm2. Av denna anledning har Tegra 3 setts primärt intressant för tabletmarknaden men nu sägs alltså HTC av alla tillverkare planera lanseringen av en fyrkärnig smartphone.

HTC Edge ska bygga kring en 4,7 tum stor LCD-skärm med 720 x 1 280 pixlars upplösning och enligt uppgifterna ska dess Tegra 3 processor arbeta i 1,5 GHz vilket låter än mer galet då ASUS kommande surfplatta sägs nöja sig med 1,4 GHz. De kompletta specifikationerna ger oss en riktig monstertelefon och även om vi inte tvivlar på att Tegra 3 hittar ut även på smartphonemarknaden skulle vi bli överraskade om HTC är först på det tåget, även om vi inte har något emot att ha fel i detta ärende.

HTC-Edge

HTC Edge Specifikationer [Rykte]

  • 4,7 tums skärm med 720p upplösning
  • Nvidia AP30 Tegra 3 CPU med fyra Cortex-A9 kärnor
  • 1,5 GHz klockfrekvens
  • 1GB RAM
  • 32GB lagringsminne
  • 8 MP kamera med 28mm vidvinkel och f/2.2 bländare
  • HSDPA+ 21 Mbps
  • Bluetooth 4.0
  • Beats Audio

Det sägs vara oklart vilken Android-version HTC Edge ska byggas kring men vi skulle tippa på att Android 4.0 ICS bör ligga högt upp på priolistan. HTC Edge sägs lanseras under slutet av första kvartalet 2012 eller början av andrakvartalet samma år.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ReturAnton KarmehedfackamatoAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Jag antar Android 4.0, men det hade ju varit komiskt med Windows Phone i den X-)

Alla snabbare kretsar är jättebra, men jag efterlyser hellre att de optimerar Android bättre för att fungera på långsammare enheter. Stör mig på att alltför många telefoner inte kan ha smidiga animationer och har överdimensionerade kameror som de inte kan hantera ordentligt.

Men det är väl positivt att kretstillverkarna pressas framåt.

fackamato
Medlem

Jag behöver en telefon att uppgradera till från Galaxy S!

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Hoppas allt stämmer. Då blir det min nästa.
Såg på annat flöde, Android 4.0 med Sense 4.0. Låter lite väl bra, men inte omöjligt. HTC kan ha satsat 200% för att få tillbaks tronen.
För den ser väldigt färdig ut, inte koncept eller prototyp.
Betydligt smidigare än tjockisen Rezound häromdan.