HTC har efter ett flertal smartphonemodeller med väl tilltagna 4,3-tums skärmar tagit nästa steg i evolutionen. Enligt nyligen läckta bilder och information arbetar den taiwanesiska smartphonetillverkaren på en ny modell med namnet HTC Eternity. Telefonen som är ämnad för Windows Phone 7 Mango kommer med en gigantisk 4,7-tums skärm.

HTC var en av de första tillverkarna att lansera en smartphone med 4,3-tums skärm när man presenterade sin Desire HD på Android-marknaden under 2010. Nu ser man ut att vara på god väg att lägga en ny ribba för vilken skärmstorlek vi kan vänta oss i nästa generations smartphones. Enligt läckt information ska HTC Eternity vara en av tillverkarens kommande alster och utvecklad för Microsofts Windows Phone 7.1 (Mango) operativsystem ska Eternity vara utrustad med en massiv skärm på hela 4,7 tum. Panelen ska vara av Super LCD-modell och får tyvärr nöja sig med en WVGA-upplösning på 480 x 800 pixlar.

eternity

HTC Eternity ska baseras på en enkelkärnig MSM 8255 processor från Qualcomm. Dess ensamma kärna hjälps upp av en rejäl klockfrekvens på 1,5 GHz och backas upp av 512MB RAM samt 16GB lagringsminne.

Telefonen är som väntat ganska stor men har trots allt en relativt tunn profil, de fullständiga måtten lyder 130,6 x 70,63 x 9,9 mm. Vikten ligger på 170 gram och då räknar man givetvis med batteriet som har en kapacitet på 1 650 mAh. Andra funktioner är en 8 megapixel kamera som stödjer 720p inspelning, 1,3 megepixel kamera för videsamtal, samt Bluetooth 2.1, WiFi 802.11n, DLNA och dubbla mikrofoner.

Någon mer information om lanseringsdatum eller priser finns för närvarande inte att tillgå.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DenSisteshaglordJacob HugossonAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Är det en väldigt låg upplösning på skärmen eller vad tycker ni? Skärmstorleken låter intressant i alla fall. Beror på var priset landar.

Jacob Hugosson
Medlem

Jag tycker verkligen det är för lågt när det är en 4,7″ skärm… Ska man ha en så stor ”mobil” i fickan ska det berättigas med rätt hårdvara.

Medlem
WIRN

I framtiden kommer alla gå runt med en 22″-mobil i fickan

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”WIRN”]I framtiden kommer alla gå runt med en 22″-mobil i fickan[/quote]
Bara den går att vika ihop 😀

Micke
Medlem
Micke

Jag tycker det är lite kul att man säger att 4,7″ är gigantiskt och det är förvisso sant om man tittar på storleken på mobilen. I själva verket så är en 4,7″ skärm på 480×800 pixlar endast 102×61 mm. Det är telefontillverkarna som inte kan fixa bort dem där jäkla kanterna som är problemet varför vi inte alla har en trevlig stor skärm. Så fort någon gör det så har vi hoppat fram en milstolpe i utvecklingen. Lätt menar jag inte att det är men inte omöjligt. /s

Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

Det var en tid då telefoner blev allt mindre och mindre. Nu börjar de bli allt större igen. Jag vet inte vad som är bättre, men ju mindre desto bättre. Däremot kan det vara trevligt med en större skärm när man ska surfa på nätet eller titta på film.