HTC Evo 3D ser som väntat ut att bli nästa 3D-kapabla smartphone på marknaden och nu bekräftar den taiwanesiska tillverkaren att telefonen ska börja säljas på svenska marknaden under tredje kvartalet. HTC Evo 3D som kommer med en kraftfull 1,2 GHz dubbelkärnig processor, 1 GB RAM och 4,3-tums högupplöst 3D-skärm väntas ta upp kampen med LG Optimus 3D.

HTC fortsätter sin satsning på smartphones med 4,3-tums skärm och precis som företagets flaggskepp på marknaden, HTC Sensation, har tillverkaren valt en högupplöst panel för sin första 3D-kapabla smartphone. HTC Evo 3D ska få en upplösning på 540 x 960 pixlar (qHD) och som vi kunde avslöja i vår förhandstitt av LG Optimus 3D förra veckan är detta extra trevligt i en 3D-telefon. Detta då 3D-effekten halverar den vertikala upplösningen per öga.

Det märks att HTC inte vill riskera att Evo 3D blir överbelastad och man fyller på med lite extra RAM mot sin mer tvådimensionella broder HTC Sensation. HTC Evo 3D får 1GB ram och 4GB lagringsutrymme, varav 1 GB är tillgängligt för användaren. Telefonen utrustas även med dubbla 5 megapixel kameror som med autofokus och LED-blixt ska göra det möjligt att fånga både bilder och video i 3D.

evo3d2

Specifikationer HTC Evo 3D
Skärm 4,3 tum autostereoskopisk 3D
Upplösning 540 x 960 pixlar (qHD)
CPU Dubbelkärnig Qualcomm 1,2 GHz
GPU Adreno 220
RAM 1 024 MB
Lagringsutrymme 4 GB (1GB för användare)
Extra lagringsutrymme MicroSD kortläsare
Kamera bak 2 x 5 Megapixel för 3D-video
Kamera fram 1,3 Megapixel
Batteri 1 750 mAh
Kommunikation Bluetooth 3.0 med A2DP
WiFi 802.11n
HSDPA 3G 14,4 Mbps
FM-Radio
Operativsystem Android 2.3 med HTC Sense 3.0

Telefonen i sig är precis som LG Optimus 3D något av en tungviktare. 170 gram och mått som lyder 126 x 65 x 12,05 mm visar med eftertryck att 3D-funktionaliteten inte kommer gratis rent fysiskt. Med ett större 1750 mAh batteri är man förberedd på att 3D-funktionaliteten och den kraftfulla Qualcomm MSM8260 systemprocessorn kan komma att suga i sig en hel del energi. Andra trevliga funktioner är stöd för Bluetooth 3.0 med A2DP, 1,3 Megapixel kamera för videosamtal samt Android 2.3 med HTC Sense 3.0.

Exakt när HTC Evo 3D dyker upp på svenska butikshyllor är oklart, men gissningsvis blir det någon gång vid augusti-september när man nu sätter ett flyktigt lanseringsdatum till tredje kvartalet.

Relaterade nyheter:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedDr.BlueIcedEarth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard
Medlem
Rickard

Av alla dessa nya lurar som kommer så är jag mest nyfiken på Sony Ericsson och deras Duo. Har bara en ”good feeling” i kroppen om den luren. Och 3D på en telefon känns mer som njäää. Hellre EN bra kamera än två. Hade det vart en fullformats system kamera med 3D, visst det vore skoj, men en telefon. Har dock inte testat en. Tillbaka till SE Duo så har dom alla chanser i världen att skrälla, smäller dom bara in en 720p skärm i den så lär dom kränga en hel del. Gränssnittet verkar du ha fixat ordning på,… Läs hela »

Dr.Blue
Medlem
Dr.Blue

Finns det någon praktisk fördel med 3D telefon?