HTC hade en enorm utveckling på smartphonemarknaden under 2010 men slutet på året och början av 2011 gick lite knackigare där man tycktes lita på gamla meriter. Nu verkar den taiwanesiska tillverkaren fått upp farten igen och deras två nya flaggskepp HTC Evo 3D och HTC Pyramid närmar sig marknaden med 1,2 GHz processorer och högupplösta skärmar.

HTC laddar med två nya Android-telefoner som ska bjuda på riktigt fina specifikationer och kraftfulla komponenter. Vi vet inte med säkerhet när de nya modellerna finns på butikshullorna men den 12 april har tillverkaren kallat in pressen för att ”visa vad som kommer härnäst” vilket mycket väl skulle kunna bjuda på mer information om de två telefoner vi känner vid namnen Evo 3D och Pyramid.

HTC Evo 3D är som namnet antyder tillverkarens första smartphone med autostereoskopisk 3D-skärm och förutom att skärmen är kapabel att visa glasögonfri-3D har man även sett till att fylla skärmen med hela 540 x 960 pixlar (qHD). Även HTC Pyramid använder sig av en qHD-upplöst skärm på 4,3 tum men här skippar man 3D-stödet och satsar istället på vad som sägs bli en något tunnare formfaktor. Pyramid ser på många sätt ut att bli en mer slimmad variant av Evo 3D där vi även ser vissa andra skillnader i bestyckningen av enheterna.

Specifikationer HTC Evo 3D HTC Pyramid
Skärm 4,3 tum autostereoskopisk 3D 4,3 tum
Upplösning 540 x 960 pixlar (qHD) 540 x 960 pixlar (qHD)
CPU Dubbelkärnig Qualcomm 1,2 GHz Dubbelkärnig Qualcomm 1,2 GHz
GPU Adreno 220 Adreno 220
RAM 1 024 MB 768 MB
Kamera bak 2 x 5 Megapixel för 3D-video 8 Megapixel
Kamera fram 1,3 Megapixel 1,3 Megapixel
Batteri 1 750 mAh 1 520 mAh
Operativsystem Android 2.3 med HTC Sense 3.0 Android 2.3 med HTC Sense 3.0

Det är värt att nämna att de specifikationer som läckt ut för HTC Pyramid inte är bekräftade av HTC och samtidigt inte avslöjar alla detaljer idag. HTC Evo 3D har tillverkaren själv presenterat på sin sajt och denna modell bjuder på en hel del godsaker som HDMI-utgång, kraftfullt 1 750 mAh batteri, DLNA-stöd och diverse sensorer. Med sina dubbla kamerasensorer och autostereoskopiska skärm mäter Evo 3D förhållandevis höga 12mm i profil och har en vikt på 170 gram, men telefonens bestyckning är det som sagt inget fel på.

htcevo3d

Förutom officiella bilder av HTC Evo 3D har det även dykt upp flera läckta bilder av HTC Pyramid och förhoppningsvis kan vi få mer konkret information om även denna modell efter den 12 april.

htcpyramid

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PoontusImlalAnton Karmehedhirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Någon som kan länka till Evo 3D på deras TW-sida?

Kommer Evo 3D med stöd för 4G?

EDIT:
http://www.htc.com/www/product/evo3d/overview.html

Imlal
Gäst
Imlal

Själv lite sugen på en Evo 3D men jag tror jag står över. Känns inte som jag behöver bättre hårdvara än vad jag har i min Desire. Dual-core får ju inte direkt mina samtal att gå dubbelt så fort.

Saknar dock trackpad/styrkula på dessa.

//Jimmy

Imlal
Gäst
Imlal

[quote name=”Anton Karmehed”]Tack Hirsch, glömde att trycka in länken i nyheten men har fixat det nu.
Jag är grymt sugen på att ersätta min Nexus One som jag tror har något vajsing med radiodelen, både BT och samtal strular. Blir utan tvekan en dual-core nästa gång då jag gärna vill få telefonen rappare vid surfning osv.
Men 3D är jag fortfarnade lite kluven till, det ska bli kul att testa men som det känns idag är en tunn och lättare formfaktor värt mer för mig helt klart.[/quote]

Har du rootat? Om BT inte fungerar alls kanske du har råkat ut för en USB-brick

//Jimmy

Poontus
Medlem
Poontus

vafan, varför har Pyramid ett mindre batteri än Evo 3D?
1520 är nog lite i underkant, dessutom utan möjlighet till ett större batteri :/