Med sin flaggskeppsmodell One satte HTC ner foten för högpresterande smartphones i billiga skal och satsade istället på ett stabilt och gediget metallchassi som fått väldigt positiv mottagning, och det är en satsning som företaget kommer hålla fast vid.

Inte minst är det Samsung som idag brukar få kritik för att fortsätta bygga sina högpresterande flaggskeppstelefoner i plast – och inte alltid av det allra mest kvalitativa slaget. Många är ute efter en enhet som känns gedigen i handen, och här har exempelvis Apple vunnit många kunder med sin satsning på glas och metall.

HTC satsade på att svara på efterfrågan på mobiltelefoner i metall med Android som operativsystem med sin HTC One, som fick mycket positiv mottagning av bland annat denna anledning. Det är inte första gången HTC gör en telefon i metall, exempelvis fick HTC Legend ett positivt mottagande för sin design för några år sedan. Den här gången vill dock HTC fortsätta satsningen på riktigt, det framgår i en intervju med designchefen Justin Huang.

Enligt Huang kommer flera kommande mobiltelefoner fortsätta med metallskal. Först ut blir HTC One Mini, som ärver storebrors designmantra men med en mindre skärm på 4,3 tum och en lägre upplösning på 720 x 1280. Telefonen borde utannonseras under augusti månad.

Det är definitivt en trevlig omväxling på Android-marknaden, inte minst när satsningen kommer från en redan välrenommerad tillverkare som HTC. Det kommer även bli intressant att se huruvida det kommer smitta av sig på konkurrerande tillverkare som Samsung eller kraftigt växande Huawei.

Källa: Tweaktown

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid