HTC har på senare år tagit klivet fram som en av de absolut mest inflytesrika mobiltelefonstillverkarna på marknaden. Man har gjort det genom sin storsatsning på Googles Android-operativsystem och detta är en trend man väntas följa. Nu säger nya uppgifter att HTC hoppas bli en av pionjärerna på marknaden, detta under slutet av 2011.

Enligt uppgifter till den kinesiska webbtidningen iMobile har HTC nu långt framskridna planer på att lansera en så kallad ’superphone’ med stöd för stereoskopisk 3D-teknik. Något man ser som nästa stora steg på mobiltelefonsmarknaden.

HTC visade faktiskt upp sina första 3D-prototyper redan under Mobile World Congress i februari 2010, men då handlade det mest om att skryta om kapaciteten i sina nya kretsar. När vi nu börjar närma oss 2011 års MWC-event har alltså ryktena återigen börjat spridas kring HTC:s satsning på 3D-kapabla mobiltelefoner. Man väntas använda Mobile World Congress 2011 för att berätta mer om sin kommande satsning på 3D-smartphones medan man planerar lansering av en ”3D-superphone” till slutet av 2011.

Uppgifterna är i dagsläget bara rykten men om vi ser till den hårdvara som kommer att finnas på marknaden inom ett år känns det inte alltför avlägset. Vi kommer att få se kraftfulla dubbelkärniga processorkretsar som paras med minst lika imponerande grafikkretsar. Med så mycket kraft i våra smartphones lär prestandan knappast bli ett problem. Redan tidigare i november avslöjade Sharp att man planerade att lansera två 3D-kapabla smartphones – Galapagos – under 2011. Sharp använder sin egen glasögonfria 3D-teknik som i Galapagos 003SH och 005SH hittas i en 3,8-tums skärm med 800×480 pixlars upplösning.

sharp3d

Om 2011 verkligen blir året för 3D-kapabla smartphones återstår att se, men HTC verkar onekligen vara en av de som hoppas etablera sig snabbt på marknaden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid