HTC Sensation kommer att bli nästa stora lansering på en rykande het smartphonemarknad. Försäljningsstarten i Sverige har varit något oklar tidigare men nu säger källor till NordicHardware att HTC Sensation ska lanseras och även börja säljas redan tidigt i juni månad, då med en prislapp på runt 5 700 kronor.

HTC har laddat sitt nya flaggskepp med idel kraftfulla komponenter och Sensation spås bli den första riktiga utmanaren till dagens marknadsledare Samsung Galaxy S II. Vi har tidigare fått indikationer på att lanseringen av HTC:s nya flaggskepp var satt till någon gång under juni. Vad det verkar kommer HTC Sensation att börja säljas redan under dagen i bland annat Storbritannien och Frankrike, dock enbart genom teleoperatörer, men som tur var är lanseringen i Sverige inte heller särskilt långt borta.

Enligt säkra källor ska HTC Sensation finnas på svenska butikshyllor redan under början av juni och även om ett exakt datum inte ännu är spikat kan det bli så att de första telefonerna dyker upp tidigare än den 13 juni som flera svenska webbutiker listat.

Det verkar fortfarande vara oklart hur stora leveranser av telefonen som når vårt avlånga land under juni månad så för dem som redan bestämt sig för att ropa in HTC:s nya flaggskepp kan en förhandsbokning vara ett bra alternativ. 

Vi lovordade Samsung Galaxy S II i vår rejält djupgående recension tidigare i månaden och för närvarande jobbar vi på att få in ett testexemplar av HTC Sensation för att se om vi kan få en ny referenslur på smartphonemarknaden. Det kommer att krävas något alldeles extra av HTC för att lyckas med detta, men att döma av specifikationerna har man goda förutsättningar för att tampas med Samsungs flaggskepp.

htcsensation

Specifikationer HTC Sensation Samsung Galaxy S II
Mått (H x B x D) 126,1 x 65,4 x 11,3 mm 125,3 x 66,1 x 8,5 mm
Vikt 148 gram 116 gram
Skärmpanel Super-LCD med Gorilla Glas Super AMOLED Plus med Gorilla Glas
Storlek och upplösning 4,3-tum, 540 x 960 pixlar 4,3 tum, 480 x 800 pixlar
CPU Qualcomm MSM8260
(Snapdragon med dubbla kärnor)
Samsung Exynos 4210
(ARM Cortex-A9 med dubbla kärnor)
CPU-frekvens 1,2 GHz 1,2 GHz
GPU Adreno 220 Mali-400 MP
RAM 768 MB 1 024 MB
Lagringsminne 4GB, möjlighet att utöka upp med 32GB microSD-kort  16GB, möjlighet att utöka upp med 32GB microSD-kort
Batteri 1520 mAh 1650 mAh
Anslutningar microUSB/MHL A/V (Koppling till HDMI)
microSD
3,5mm hörlurskontakt
microUSB/MHL A/V (Koppling till HDMI)
microSD
3,5mm hörlurskontakt
Trådlös kommunikation HSDPA, 14 Mbps 
WiFi 802.11n
Bluetooth 3.0
HSDPA+, 21 Mbps
WiFi 802.11n
Bluetooth 3.0+HS
Kamera Baksidan: 8MP med autofokus och dual LED-blixt
Spelar in 1080p vid 30 fps
Framsidan: 1,3MP
Baksidan: 8MP med autofokus och LED-blixt
Spelar in 1080p vid 30 fps
Framsidan: 2MP
Sensorer Accelerometer
Närhetssensor för automatisk avstängning
Digital kompass
Gyroskopsensor
Accelerometer
Närhetssensor för automatisk avstängning
Digital kompass
Gyroskopsensor
Övrigt Säljs med 8GB minneskort Extra mikrofon för eliminering av bakgrundsljud vid samtal
NFC-stöd som tillval
Operativsystem Android 2.3 med HTC Sense 3.0 Android 2.3 med Samsung TouchWiz UI 4.0
Lägstapris på prisjakt.se

Vi hittar en kraftfull dubbelkärnig 1,2 GHz systemprocessor från Qualcomm och den 4,3-tum stora Super-LCD skärmen kan ha en fördel med sin högre upplösning. Även om vi ännu inte kunnat bekräfta vilket subpixelssystem panelen använder.

HTC satsar även på sitt nya användargränssnitt Sense 3.0 som tillsammans med Android 2.3 lovar en bättre användarupplevelse än någonsin tidigare. När vi kikar närmare på specifikationerna ser vi dock att det lär bli en tuff kamp med Galaxy S II där telefonerna på pappret turas om att plocka hem segrar i specifikationslistorna. Hur HTC Sensation ter sig i verklig användning hoppas vi kunna ta reda på inom en snar framtid.

Relaterade artiklar:

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Anton KarmehedSebbePoontushaxxorkingRetur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Leet Haxxor
Medlem
Leet Haxxor

Spontant känns de som att Sensation ligger lite för högt i pris jämfört med Galaxy S2.Den mest uppenbara fördelen är egentlgien bara den högre upplösningen och om man gillar Sense –> Sense 3.0.Vad gäller resten är det väl frågetecken kring ev. övertag mot Galaxy S2. Sämre skärmteknologi, Mindre RAM minne, klenare batteri, väger mer.. (Vet inte hur CPU/GPUerna står sig i jämförelse)Ingen av dom har väl NFC? Det snackas dock om uppdaterade versioner av båda lurarna som ska ha stöd för NFC. (Dock kan man ju fråga sig om NFC kommer ha några vettiga användningsområden så här närmsta året…)Och typ… Läs hela »

Fredrik
Medlem
Fredrik

Det här känns som en rimlig ersättare till min Hero, har börjat klia lite i fingrarna de senaste dagarna… 😉

Poontus
Medlem
Poontus

jag kommer med största sannolikhet att avbeställa min.
krypterad bootloader och ingen root är inget alternativ.
så det blir nog att jag behåller min Desire ett tag till, den fungerar trots allt väldigt bra som det är med Android 2.3.4

Jacob Hugosson
Medlem

Adreno 220 i nya Sensation är ju verkligen intressant, Qualcomm har utlovat ett rätt rejält lyft i prestanda i denna mot Adreno 205.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Sensation har ett par rejäla plus på sin sida jämte GS2, [b]kvalitetskänsla[/b], sense och upplösning.

GS1 känns som en leksak, har inte känt på GS2 men läst att leksakskänslan är kvar.

Det var länge sedan jag längtade så efter en mobil i flera månader. Förra gången var när Nokia kom med värstingen N95 som hade allt, tyckte man då. 😛

Leet Haxxor
Medlem
Leet Haxxor

–>Retur, en polare köpte GS2, har känt på den o den känns ju rätt så plastig så Sensation lär kännas mer gedigen i handen (metall/gummi + väger mer). GS2 är egentligen inte speciellt ergonomisk heller.Såg också att Slashgear körde lite benchmarks på Sensation vs GS2 och där verkar Sensations ”snapdragon” ligga i lä trots samma klockfrekvens. Samsungs moddade A9 verkar helt enkelt va lite rappare. Sen är det inte helt säkert att de framgår tydligt vid normal användning av mobilen.Båda har sina fördelar o nackdelar, men tror fortfarande HTC får sänka priset till GS2 nivå för inte ens vid samma… Läs hela »

Poontus
Medlem
Poontus

Tänk på att Sensation har ungefär ~35% fler pixkar därav lite lägre poäng.

Sen är det inte lite orättvist att skriva att samsungen har 16GB och Sensation 1GB, Sensation har ju 4GB minne och den siffran bör då jämföras med samsungens 16GB, i annat fall, då samsungens 16GB inte heller är allt tillgängligt för användaren.
Möjligtvis kan man om man då endast ska syfta på datapartition skriva 2GB på samsungen

Sebbe
Medlem
Sebbe

Kolla denna recention av HTC Sensation

[url]http://www.youtube.com/watch?v=1mEYtRadSfg[/url]