Small preview image

Sedan Steve Jobs, Apples grundare och ledstjärna, levererade sitt publika utlåtande om flash och dess problem har fler och fler trätt fram och delar mer eller mindre helt Apples tankar och idéer om framtiden med Flash. Många anser precis som undertäcknad att Flash är något som i största mån bör fasas ut och ersättas med en öppen standard, i detta fallet är det framförallt video som diskuteras men även andra delar, som vid text- och dokumenthantering, tycks HTML5 vara svaret.Hur detta kommer sluta för Flash är förtidigt att säga då det fortfarande och i framtiden kommer finnas gott om utrymme för Flash och dess egenskaper. Dock ser det i dagsläget ut som om Adobes påstådda stridande för att bromsa HTML5 ser ganska lönlöst ut.


De senaste månaderna har en strid ström av nya uppgifter dykt upp kring debatten om Flash vs. HTML5 där vi här nedan fångat några alster;
Scribd satsar sitt företag på HTML5 där över 10 miljoner dokument och 50 miljoner månatliga läsare ska portas över från Flash.


Givetvis finns många fler artiklar men att dessa stora aktörer är enade om kapaciteten i HTML5-specifikationen säger tillräckligt för att vi kan med säkerhet veta att HTML5 lär bli framtidens stora riktmärke.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid