Det har visats upp gott om surfplattor i mellanklassen på årets IFA-mässa, vissa med bättre kvalitetskänsla än andra, och när vi kikar in hos kinesiska Huawei får vi klämma på Mediapad Vogue, en mellanklassplatta med telefonfunktionalitet och trevlig design.

Tidigare under våra äventyr på IFA i Berlin har vi bland annat kikat på Asus billigare surfplattor ur Memo Pad-serien, plattor som vi gav viss kritik för dess ganska plastiga känsla. Nu tar vi istället en titt på den kinesiska konkurrenten Huawei, som har för vana att kunna tillverka produkter i lägre prisklasser med bibehållen kvalitetskänsla.

Produkten i fråga heter Mediapad 7 Vouge, och som namnet antyder rör det sig om en mindre modell i 7-tumsklassen. Den är smidig att hålla i en hand och känns trots sin prislapp och målgrupp både stabil och trevlig, med en känsla inte helt olik LG G Pad 8.1 med sin aluminiumbaksida och vikt på 330 gram samt en profil på 9,7 millimeter.

Skärmen har trevliga färger och betraktningsvinklar men hålls tillbaka av sin låga upplösning på 1024 x 600 pixlar, något man kanske får leva med när prislappen är i det lägre segmentet. Enheten har även stöd för samtal över 3G, vilket kan föras antingen över headset eller med den inbyggda högtalaren och mikrofonen.

Prislappen blir 249 euro, vilket bör komma att motsvara omkring 2 500 kronor när den kommer till svenska butiker i November.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anders Lagerqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anders Lagerqvist
Gäst
Anders Lagerqvist

Det sägs varken i texten eller i videon men vad har den för SOC? 😕