Huawei Wifi Q2 – Nätverksjättens wifi-lösning avlastar till elnätet

Slopar trippelband i förmån för ethernet över elnätet

4

Som en av världens största nätverksaktörer satsar Huawei nu även på hemmanätverk. Wifi Q2 är en mesh-lösning som även kan avlasta trafik till elnätet.

Under CES 2018 avtäcker Huawei en av sina första nätverksprodukter för konsumenter och hemmabruk i form av en ny routerlösning. Slagorden är enkel användning och enkel, modern design vilket innebär att Huawei vill konkurrera med lösningar som Asus Lyra och Netgear Orbi.

Wifi Q2Wifi Q2 över ethernet, wifi och elnät

Wifi Q2 levereras med en basstation och två extra förlängare, som arbetar i ett mesh-nätverk. Samtliga är utrustade med tre ethernet-portar med gigabithastighet samt två trådlösa band, ett på 2,4 gigahertz (GHz) och ett på 5 GHz.

Som komplement till standardanslutningar kan basstationerna även kommunicera via elnätet och på så sätt minska belastningen på wifi- och ethernetanslutningarna. Däremot har Wifi Q2 inte stöd för tre wifi-band, i kontrast till konkurrenter som Netgear Orbi.

Den mest påkostade varianten av Wifi Q2 får ett riktpris på cirka 3 500 kronor och lanseras tillsammans med ett billigare syskon som offrar en del av prestandan för att slå av omkring 1 500 kronor från prislappen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LevandeAnton KarmehedMorkulNils N Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils N
Gäst
Nils N

Att avlasta ethernetanslutningarna med att gå via elnätet i stället låter inte som en strålande idé!

Levande
Gäst
Levande

Det visar enbart din okunskap i saken. G.hn är en efterföljaren till dLAN. Man konverterar signalen och lägger den över 50Hz som finns i nätet för att ta ut på andra sidan. Detta används även av Comhem(extra utbredare delas ut till kunder som ha större hus) i Sverige eller andra operatörer runt om i Europa. Själv brukar jag detta system och finner den överträffande från konkurrenterna. Den bör specas som 2000AC motsvarande konkurrenterna, eftersom 2×2 Mu-MiMo finns, samt dedikerad 5GHz Wi-Fi link mellan enheterna(vilken ofta inkluderas av andra aktörer i ”sammanlagda datahastighet” i marknadsföring). det går att använda Q2 som… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Det här videoklippet har tagits bort av användaren.

Vad har hänt?

Anton Karmehed
Admin

Gah det hade blivit knas i artikeln Morkul, sorry! Det är nu fixat!