Kingston breddar nu sin HyperX-familj av DDR3-minne med en ny kraftfull serie vid namn HyperX Predator. Kingston lägger inga fingrar emellan med minnespaket på upp till 32 gigabyte och klockfrekvenser som når hela 2 666 megahertz, busshastigheter inte ens alla processorer mäktar med.

Kingston HyperX Predator kommer utrustad med en karaktäristisk blåfärgad värmeledare som i vanlig ordning gör minnesmodulerna något högre än vad kanske vissa processorkylare uppskattar. Men för dem som får plats med Kingstons nya HyperX-serie verkar det finnas gott om prestanda att tillgå.

HyperX Predator kommer att säljas i minnespaket med två eller fyra moduler där Kingston rakt igenom satsar på moduler på 4 eller 8 gigabyte. Vilket ger minnespaket på 8 gigabyte, 16 gigabyte och upp till hela 32 gigabyte med fyra 8 gigabytemoduler.

Annons

Klockfrekvenser och minneslatenser skiftar något beroende på minneskapaciteten och antalet minneskanaler. Kingston levererar minnespaket för fyrkanaliga system i mellan 1 600 megahertz upp till 2 133 megahertz. Men nöjer man sig med två moduler och ett dubbelkanaligt system som Ivy Bridge eller AMD Bulldozer kan man få moiduler redo för klockfrekvenser på hela 2 666 megahertz.

Minnesmodulerna arbetar med en spänning på 1,5 eller 1,65 volt och får minneslatenser mellan CL9 upp till CL11 för de riktigt höga frekvenserna. En komplett specifikationslista för de 11 olika HyperX Predator-minnespaketen finns att hitta på Kingstons hemsida. Modulerna är optimerade för både Intel och AMD:s senaste processorplattformar samt skeppas med livstids garanti. Priserna ska börja på runt 500 kronor för instegspaketet på 8 gigabyte vid 1 600 megahertz medan ett 1 600 megahertz paket på 32 gigabyte går loss på motsvarande 3 000 kronor inklusive moms.


Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Michael ZViking1962Anton KarmehedFarrisenflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dan Nielsen
Gäst
Dan Nielsen

är dessa för SO_DIMM eller vanliga DIMMs?

flopper
Medlem
flopper

1600mhz funkar bra med.
32gb för 3k är ju löjligt billigt.
dags att nån fixar bra ramdiskar.

Michael Z
Gäst
Michael Z

ROLF

Alltid nån som kommer med ”jag klara mig bra” kommentarer när det gäller minnen.

LOL. Bäst!

Hade tillverkarna lyssnat på dessa småläningar som handlar bara på Ge-Kås hade vi fortfarande levt i stenåldern.

Jag kör med 2400MHz och kommer att uppgradera till 2800 när det väl släpps.

Kimo Linder-Fattah
Medlem
Kimo Linder-Fattah

[quote name=”Michael Z”]ROLF
[/quote]

[imgcomment image[/img]

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Michael Z”]ROLF

Alltid nån som kommer med ”jag klara mig bra” kommentarer när det gäller minnen.

LOL. Bäst!

Hade tillverkarna lyssnat på dessa småläningar som handlar bara på Ge-Kås hade vi fortfarande levt i stenåldern.

Jag kör med 2400MHz och kommer att uppgradera till 2800 när det väl släpps.[/quote]

Det luktar ”vill ha det senaste” utan att du egentligen behöver det. 1600MHz funkar bra som flopper säger. Vad ska du ha 2400mhz minnena till eftersom det ar så viktigt?

Michael Z
Gäst
Michael Z

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Michael Z”]ROLF Alltid nån som kommer med ”jag klara mig bra” kommentarer när det gäller minnen. LOL. Bäst! Hade tillverkarna lyssnat på dessa småläningar som handlar bara på Ge-Kås hade vi fortfarande levt i stenåldern. Jag kör med 2400MHz och kommer att uppgradera till 2800 när det väl släpps.[/quote] Det luktar ”vill ha det senaste” utan att du egentligen behöver det. 1600MHz funkar bra som flopper säger. Vad ska du ha 2400mhz minnena till eftersom det ar så viktigt?[/quote] Där har vi dig ju. LOLDu skrev ju samma sak 2006. LOL Jag sa till dig då och säger… Läs hela »