Vi klämmer på HyperX första gamingtangentbord Alloy FPS

Alloy FPS är HyperX första gamingtangentbord men visar även upp lurarna Stinger

2

HyperX ger sig in på tangentbordsmarknaden med Alloy FPS som bjuder på en stilren design och stålkonstruktion. Vi har klämmer på det tillsammans med nya headsetet Stinger.

Under vår vandring mellan de massiva hallarna på Gamescom stannar vi till hos HyperX som ville visa oss sina kommande produkter. HyperX Stinger är en av de kommande produkterna från företaget där fokus ligger på mellansegmentet. Stinger tillverkar i plast fast med en stålstomme i huvudbandet för ökad hållbarhet. Hörlurarna som är bestyckade med 50 millimeters högtalare kan vridas 90 grader för att kunna låta dem vila bekvämt på axlarna. Både kudden i huvudbandet och runt hörlurarna kommer likt tidigare headsets från HyperX med memory foam.

Mikrofonen kan fällas upp och tystas då automatiskt och på den ena hörluren så finns det en integrerad volymkontroll. Vi passar givetvis på att lyssna lite på headsetet och vi upplever att det finns gott om bas utan att för den skull tappa något i mellanregister eller diskant. Dock så hade vi föredragit om det fanns lite mer att ge volymmässigt.

Tillverkarens första tangentbord

HyperX är vid det här laget ingen obekant tillverkare när det kommer till headset men nu under Gamescom 2016 så presenterar de även sitt första tangentbord, Alloy FPS. Ett tangentbord som går i en stilren svart design med fokus på FPS-spelare.

Hela ramen runt Alloy FPS är konstruerad i stål vilket gör att tangentbordet känns mycket solitt och stryktåligt. HyperX har valt att använda Cherry MX Blåa brytare som ger det typiska klickande ljudet av mekaniska tangenter, men de stänger samtidigt inte dörrarna för att Alloy FPS eventuellt kommer kunna lanseras med olika Cherry brytare.

Då Alloy FPS inte kommer att levereras med något dedikerad mjukvara så sköts alla anpassningar direkt på tangentbordet vi knappkkommandon så som gaming mode som inaktiverar Windows-tangenten, belysningsinställningar i form av justering av ljusstyrka och effekter.

Tangentbordet har även anti-ghosting stöd och uttag för mobilladdning. Dock så är det endast laddning och ingen USB-data men USB-kabeln som ansluter tangentbordet till datorn går att plocka bort för enklare kunna frakta den mellan LAN-partyn och andra transporter.

Det finns för tillfället inga uppgifter om vare sig pris eller lanseringsdatum på HyperX Stinger och Alloy FPS men vi förväntas få höra mer om det från tillverkaren inom en snar framtid.
Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Johan Pettersson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Tack för snabbtitten på tangentbordet!

Funderingar: är det någon gummidämpning på tangenterna, vilket skulle vara bra då Cherrybrytare ju är väldigt högljudda när de slår i botten…

Fundering 2: är de röda ”gamingknapparna” försedda med någon slags förändrad ytstruktur eller dylikt? Det är något jag gillar extremt mycket med Corsairs tgb, men de har sådan brutalt tjock och jobbig sladd att man ju blir helt vansinning. (I-världsproblem, jag vet… :P)