Nu har IDF (Intel Developer Forum) startat på riktigt och under dag ett har Intel delat med sig av framtidens ultrabooks men även gett en första förhandstitt på arkitekturen Haswell. Den inbyggda grafikdelen blir mer än två gånger så strömeffektiv än den som återfinns i Ivy Bridge.

Haswell är namnet på fjärde generations Core i-processorer från Intel som ska ”återuppfinna” persondatorn tillsammans med ultrabookkonceptet. Under IDF visade företaget upp en demonstration för att visa upp grafikkraften i Haswell i grafiktestet Unigine Heaven, som bygger på spelmotorn Unigine Engine. Medan Intel inte delade med sig av några konkreta prestandasiffror, så såg det ut som att Haswell presterade runt det dubbla över dagens Ivy Bridge med HD 4000-grafik.

Den andra demonstrationen får dock ses som mer imponerande. Här låser Intel den nya arkitekturen till att prestera i nivå med en tredje generationens Core i-processor Ivy Bridge, på 17 watt TDP. Haswell drar strax under 8 watt i Unigine Heaven, trots att arkitekturen levererar likvärdig prestanda. Det här bådar gott för nästa generations ultrabooks där vi kommer kunna få både högre grafikprestanda, tillsammans med lägre strömförbrukning.


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
triDaveMcKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Med Windows 8 på gång kommer Haswell definitivt att vara ett mer attraktivt alternativ när man tillverkar flera hybrider á la Sony Vaio Duo 11.
Jag tror mer på den lösningen en enbart tablets i det långa loppet och där är jag rätt övertygad om att Intel kommer att skina.

triDave
Gäst

Undrar hur AMD ingenjörer känner sig på IDF2012