Ikea har redan sagt att man satsar stort på det smarta hemmet och nu breddar man satsningen ytterligare i ett samarbete med Sonos.

Sonos har gjort sig världskända för att leverera smarta och smidiga multiroom-ljudlösningar. Tanken är att konsumenter med högtalare i olika rum ska kunna spela upp samma musik överallt eller helt enkelt styra sina olika högtalare från en och samma app. Medan Sonos idag fått många konkurrenter är företaget en av de ledande på marknaden för trådlösa ljudsystem.  Att Ikea nu bekräftar ett samarbete med Sonos är en nyhet som idag inte kommer att betyda särskilt mycket men som på lång sikt kan betyda mycket.

Ikea har inte avslöjat exakt vad samarbetet går ut på eller vilka produkter man ska utveckla tillsammans med Sonos. Som väntat bekräftar man dock att det handlar om ljud och musik där Ikea vill ”demokratisera musik och ljud i hemmet”. Tanken ska enligt Ikea vara att kombinera företagets egna heminredningskunskap med Sonos hemmaljudsexpertis.

Ikea arbetar redan idag med att integrera mer teknik och smarta funktioner i sina produkter. Bland annat har företaget släppt en hel drös olika trådlösa laddstationer för Qi-standarden samt fortsatt sin satsning på smart belysning med Ikea Trådfri. Det senare är en teknik vi testat på NordicHardware och där Ikea för närvarande jobbar hårt på nya uppdateringar särskilt i mjukvara, något som onekligen behövs.

Med det sagt ska Ikea och Sonos samarbete bära frukt först år 2019 då de första produkterna väntas lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Sonos’ form-etos passar bra samman med nordisk, avskalad funktionalism. Detta låter (!) intressant, måste tillstås.